Protestele de la Târgovişte, s-au lăsat cu o arestare

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, faptă prevăzută de art. 368 din Codul Penal.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în zilele de 28 şi 29 martie a.c., un bărbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2, ar fi postat pe o reţea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum şi la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19. Pe parcursul zilei de 30 martie, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul Poliţiei pentru audieri. Totodată, faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Societăţi comerciale care ar fi supraevaluat costurile reparaţiilor efectuate în baza unor poliţe RCA

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., în colaborare cu Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, au făcut 24 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Ilfov, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor […]