Published On: mar, apr. 17th, 2018

PROTEJAREA FONDULUI SILVIC, IN VIZORUL POLIŢIŞTILOR

nichiduta.ro

În urma acţiunilor organizate de poliţişti, la nivel naţional, în luna martie, au fost confiscaţi peste 8.000 de metri cubi de lemn, pentru care obiectivele verificate nu aveau documente legale. Poliţiştii au întocmit 861 de dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 3,5 milioane de lei. În perioada 1 – 31 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii au organizat mai multe acţiuni şi controale la fonduri forestiere şi în locuri de prelucrare, depozitare sau comercializare a materialului lemnos.
Astfel, poliţiştii, împreună cu specialişti silvici din cadrul gărzilor forestiere şi ai direcţiilor silvice, au controlat 4.445 de obiective, 1.067 de controale fiind desfăşurate la exploatări forestiere, ocoale silvice, depozite, instalaţii de debitat, târguri, pieţe şi oboare.
Activităţile de control au avut drept scop verificarea modului în care obiectivele respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproape 1.900 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de peste 3.500.000 de lei şi a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 8.048,50 m.c. de material lemnos, în valoare totală de aproape 2.500.000 de lei. Au fost întocmite, la nivel naţional, 861 de dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni silvice, fiind cercetate 373 de persoane.
Au fost confiscate sau ridicate de poliţişti în vederea confiscării 11 autovehicule, 14 atelaje, 39 de fierăstraie mecanice, 18 topoare şi securi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro