Published On: joi, feb. 16th, 2017

PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR

nichiduta.ro

Poliţia Romană are ca prioritate asigurarea integrităţii fondului forestier, acţionand permanent pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.
În anul 2016, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost confiscaţi peste 90.000 mc. de material lemnos şi au fost aplicate aproape 21.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.124.000 de lei, iar 3.288 de persoane au fost cercetate penal, pentru infracţiuni din acest domeniu.
Având în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale, asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acţiune pentru Poliţia Română, care, prin structurile sale specializate, a desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
În cursul anului 2016, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, au fost iniţiate şi coordonate 7 acţiuni, având ca principal scop limitarea tăierilor ilegale de arbori.
În cadrul acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost angrenaţi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene, specialişti de la inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti ai direcţiilor silvice, precum şi specialişti ai structurilor silvice private.
Poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.
Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti în acest domeniu în ultimii ani, anul trecut au fost sesizate cu 15% mai puţine infracţiuni silvice decât în anul 2015, 55,5% fiind sesizări din oficiu.
Ca urmare a administrării probatoriului, anul trecut a fost începută urmărirea penală pentru 2.188 de fapte şi au fost cercetate 3.288 de persoane.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat 90.604 mc. de material lemnos şi au aplicat 20.884 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.124.000 de lei.
Au fost primite 3.388 de apeluri prin S.N.U.A.U. 112 privind transporturi ilegale de materiale lemnoase. Dintre acestea, 372 au fost confirmate ca fiind ilegale.
Activităţile desfăşurate în acest domeniu au fost concentrate pe prevenirea şi combaterea directă a criminalităţii, dezvoltarea structurală şi îmbunătăţirea legislaţiei din domeniu.
Poliţia Română continuă desfăşurarea acţiunilor în sistem integrat, în baza planurilor naţionale de acţiune, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro