Propunerile FRF pentru noua videoconferinţă UEFA de miercuri, 1 aprilie

Mihai ROŞOIU

Având în vedere evoluţia pandemiei COVID-19, UEFA a stabilit o videoconferinţă cu reprezentanţi ai tuturor celor 55 de federaţii naţionale, dedicată situaţiei reprogramării tuturor partidelor din diferite competiţii.
Discuţiile vor avea loc miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, ora României.
FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie, stabilit de UEFA în data de 17 martie a.c., cu scopul de a se obţine mai mult timp pentru finalizarea competiţiilor interne. Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date.
Pe ordinea de zi a videoconferinţei UEFA se află:
” Meciurile echipelor naţionale programate în iunie;
” Competiţiile europene intercluburi – posibilităţile de a le încheia pe cele din actualul sezon şi impactul asupra celor din sezonul viitor;
” Situaţia contractuală a fotbaliştilor şi perioadele de transfer;
” Licenţa UEFA şi Fair-Play-ul financiar;
” Preliminarii EURO feminin ;
” Preliminarii EURO U21;
” Situaţia competiţiilor selecţionatelor de juniori, masculin şi feminin, U17 şi U19, pre

cum şi turneele internaţionale de dezvoltare
U16.
De asemenea, în cadrul videoconferinţei se va analiza situaţia din fiecare ţară în ceea ce priveşte competiţiile naţionale.
FRF a solicitat FIFA mărirea perioadei de transferuri
Federaţia Română de Fotbal a făcut deja un demers, solicitând FIFA modificarea perioadei de transferuri din vară, astfel încât un jucător să poate fi transferat doar după finalizarea sezonului competiţional. In aceste condiţii, integritatea competiţiei nu ar avea de suferit.
Totodată, pentru a încuraja circulaţia sumelor de bani în fotbal, termenul limită de 7 septembrie, aşa cum este el stabilit astăzi, să fie extins până aproape de finalul anului. In caz contrar, s-ar înregistra foarte puţine transferuri, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, ca urmare a faptului că piaţa de transferuri se contractă pe termen scurt, iar cluburile vor avea mai puţine lichidităţi în prima parte a sezonului competiţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANTRENAMENTE ONLINE PENTRU KARATEKA DE LA CS TÂRGOVIŞTE

Antrenamentele sportivilor de la CS Târgovişte, sunt momentan, suspendate, dar asta nu înseamnă că aceştia au luat vacanţă. În plină pandemie de coronavirus, majoritatea dintre aceştia urmează, de acasă, programe trasate de către staff-urile tehnice. Un astfel de program este urmat şi de către sportivii secţiei de karate. În fiecare […]