Proprietarii locuinţelor neasigurate trebuie să conştientizeze riscurile la care se expun

Peste 80% din locuinţele din România, adică 7,2 milioane de unităţi locative sunt în acest moment neasigurate, în contextul în care este un lucru cunoscut că ţara noastră are o largă expunere la riscuri precum cele acoperite prin Poliţele de Asigurare la Dezastre – cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. În cei peste 7 ani de funcţionare a PAID a reieşit că nu caracterul obligatoriu este cel care îi convinge pe români să se asigure, ci gradul de înţelegere a necesităţii acestui produs. Mai mult decât atât, proprietarii trebuie să conştientizeze că, în cazul unui dezastru natural, fondurile publice vor fi folosite, în principal, pentru obiectivele critice: infrastructură, şcoli, spitale etc., refacerea locuinţelor rămânând în grija fiecăruia.
În acest context unul dintre obiectivele strategice ale Autorităţii de Supraveghere Financiară se referă la implementarea şi la dezvoltarea programelor de educaţie financiară. Este fundamental ca publicul să cunoască şi să înţeleagă în mod real produsele şi serviciile de pe piaţa financiară non-bancară şi să fie conştienţi de importanţa acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exporturile au scăzut cu 3,4% la începutul anului

Potrivit datelor communicate de Camera de Comerţ şi Industrie, în prima parte a anului, exporturile realizate de agenţi economici din judeţul Dâmboviţa au însumat 43615 mii euro, iar importurile CIF au însumat 39937 mii euro. Comparativ cu perioada similar a anului trecut, respectiv luna ianuarie 2017, exporturile au scăzut cu […]