Published On: mie, mai 16th, 2018

Promovarea conceptului de poliţie de proximitate la Dragomireştri şi Conţeşti

nichiduta.ro

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române este implementat Proiectul „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâm-boviţa este parte integrantă, cu două micro-proiecte „Dragomireşti – o comunitate în siguranţă” şi „Conţeşti – o comunitate în siguranţă”. Obiectivul proiectului constă în desfăşurarea de acţiuni comune pentru consolidarea cooperării între poliţie, administraţia publică şi comunităţile de romi din cele două localităţi, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.
Dintre acţiunile circumscrise programului, exemplificăm:
– realizarea unor parteneriate cu unităţile de învăţământ de pe raza celor două localităţi şi cu liderii locali ai romilor pentru a fi desfăşurate activităţi de convingere a comunităţii de romi să înscrie copiii la şcoală, pentru a le oferi o şansă la educaţie;
– organizarea de activităţi informativ-preven-tive în şcoli şi în comunitate, cu sprijinul poliţiştilor de la posturile de poliţie şi în partene-riat cu reprezentanţii primăriei şi liderilor romilor.
Cetăţenii celor două localităţii vor fi informaţi cu privire la noutăţile legislative, faptele ce constituie infracţiuni sau contravenţii şi măsurile coercitive ce pot fi luate faţă de persoanele care comit fapte antisociale.
– organizarea unor întâlniri ce au ca temă identificarea unor soluţii pentru problemele comunităţii;
– organizarea unor activităţi de patrulare pe raza comunelor, pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale;
– efectuarea unor lucrări de reparaţii la sediul posturilor de poliţie.
Poliţiştii, membrii echipei de implementare, au demarat activităţile în cadrul celor două localităţi, urmărind în principal întărirea capacităţii structurii de ordine publică din mediul rural şi punând accent pe dezvoltarea conceptului poliţie de proximitate şi integrarea romilor în societate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro