Promovabilitate slabă la sesiunea de toamnă a Bacalureatului 2015

Ş.E.

bacS-au afişat rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea din toamnă a acestui an, iar rezultatele sunt mult mai proaste decât în prima sesiune.
La nivel naţional, rata de promovabilitate a sesiunii de Bacalaureat august-sep-tembrie 2015 este de 24,1%, aşa cum anunţă Ministerul Educaţiei.
În judeţul Dâmboviţa, rata de promovabilitate este, din nou, mai mică decât la nivel naţional, doar 19,68% dintre cei 1.518 candidaţi reuşind să promoveze examenul, unele licee neavând nici un promovat. Este cazul C.N. lenăchiţă Văcărescu, unde nici unul din cei patru candidaţi nu a luat Bac-ul nici în această sesiune, iar liceele tehnologice Tărtăşeşti, Nucet, Voineşti, Fieni, Găeşti, Pucioasa, dar şi C.N. N. Titulescu Pucioasa, au avut promovabilitate sub 10%.
Cel mai mare procent de promovabilitate, 60%, l-a avut Seminarul Teologic Ortodox Sf. loan Gură de Aur Târgovişte.
De asemenea, majoritatea mediilor au fost până în 7, obţinându-se doar 5 medii între 8-8,99.
Pe 1 septembrie, în intervalul orar 16:00-20:00 au putut fi depuse eventualele contestaţii. Soluţionarea acestora s-a făcut în datele de 2 şi 3 septembrie, urmând ca vineri, 4 septembrie să fie afişate rezultatele finale.
În prima sesiune a bacalaureatului din acest an, procentul de promovabilitate a fost de 61,2% , fiind obţinute două medii de 10 de către elevi de la C.N. C. Carabella.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târooviste, Urban Titu, F.C Aninoasa N-au niciun punct în cont

Cele trei echipe dâmboviţene: Chindia Târgovişte (B2). Urban Titu şi F.C. Aninoasa (C3) n-au niciun punct. Chindia a pierdut cu 1-0 (Calcan 14) meciul de acasă cu „U” Cluj, iar Urban Titu a fost dobândită, în prelungiri, de D.G. Câmpulung cu 2-1 (O. Stan 39, Haidău 90+2 – Ghenu 75). […]