Proiectul viitorului parc din proximitatea Complexului de Nataţie a intrat în faza de execuţie

„Am semnat contractul de execuţie de lucrări aferent proiectului „Reconversia şi refuncţionalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte prin crearea de facilităţi pentru recreere”, proiect prin care, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o investiţie care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuşti răşinoşi, foioşi, plante florale, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.
În plus, parcul va fi dotat şi cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii”, a anunţat primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
Raportat la ultimii 50 de ani este cel mai mare parc amenajat în Târgovişte. Va fi construit şi un minipoligon destinat celor mici, unde aceştia se vor putea plimba cu maşinuţele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile oraşului şi vor învaţa semnele de circulaţie.
Valoarea totală a investiţiei este de 11.664.120,71 lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional regional 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sub genericul "Teatru Antivirus", trupa de la Tony Bulandra reia spectacolele

După aproape un an, odată cu ieşirea Municipiului Târgovişte din aşa-numitul „scenariu roşu”, în foaierul Teatrului Tony Bulandra vor fi reluate spectacolele, cu respectarea tuturor normelor sanitare şi de distanţare fizică impuse pe fondul pandemiei de coro-navirus. A fost prezentat şi programul pentru luna ianuarie, cu spectacole de succes şi […]