Published On: mie, iul. 12th, 2017

Proiectul de extindere apă şi canalizare în satele Niculeşti şi Ciocănari bate pasul pe loc din cauza licitaţiei pe SEAP

nichiduta.ro

Comuna dâmboviţeană Niculeşti are o problemă cu licitaţia privind proiectul de extindere reţea de apă şi canalizare în satele Niculeşti şi Ciocănari. Astfel, investiţia de 1,5 milioane de euro, finanţată prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, stă deocamdată pe loc, în condiţiile în care proiectul a fost câştigat în anul 2016, iar licitaţia pentru execuţia lucrărilor nu s-a finalizat nici până acum. Primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare spune că legislaţia stufoasă şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice mai mult încurcă decât să ajute administraţiile locale. Primarul Dorinel Soare spune că este necesar să se intervină pe legislaţie pentru a uşara procedurile: ” Mai am un proiect pe care nu reuşesc să-l duc. Este vorba despre o licitaţie privind extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în celelalte două sate. Din noiembrie 2016 şi până acum nu am reuşit să finalizăm licitaţia. Motivele sunt şi obiective dar şi subiective. Obiective datorită legislaţiei care este foarte greoaie în această situaţie, cerându-se foarte multe clarificări de la ofertanţi şi acum nu au mai rămas decât patru. Eu am atenţionat şi pe cei de la ANAP, inclusive cu doamna ministru Rovana Plumb am discutat vineri. Avem reprezentanţii ANAP în comisiile de evaluare a ofertelor, ca şi observatori şi vreau să vă spun cu toată responsabilitatea că mai mult ne încurcă decât să ne ajute.
În lege spune că pentru orice autoritatea contractantă este răspunzătoare, dumnealor vin ca observatori şi ne spun aici nu faci aşa, faci aşa. Am să discut cu cei de la ANAP că în ritmul acesta nu terminăm nici la toamnă. Şi astfel a trecut un an de zile”, a declarat primarul Dorinel Soare.
Potrivit primarului localităţii Niculeşti, proiectul se află în momentul de faţă în faza de licitaţie publică pe SEAP şi imediat după finalizarea acestei proceduri obligatorii şi desemnarea firmei care se va ocupa de implementarea investiţiei, vor demara şi lucrările în teren. Edilul de la Niculeşti speră ca, cel mai târziu anul acesta să dea ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro, este finanţat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, iar constructorul are misiunea să extindă reţeaua de apă şi canalizare în satele Niculeşti şi Ciocănari, acolo unde sunt aproape 500 de gospodării care aşteaptă momentul racordării.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro