Proiectul Bâldana – Târgovişte, lărgire la 4 benzi de circulaţie şi sectorul Târgovişte – Sinaia, modernizare două benzi, scos la licitaţie

După câţiva ani buni de aşteptare, joi, 7 februarie 2019, s-a făcut un prim pas concret în vederea realizării unui proiect vital pentru judeţul Dâmboviţa şi anume proiectul de reabilitare şi modernizare a Dn 71 -lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgovişte (44,13 km) şi modernizarea sectorului Târgovişte – Moroeni -Sinaia (58,86 km).
CNAIR a scos la contractul destinat acestui obiectiv şi anume proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru „Modernizare DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulaţie şi km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi: Sector 1: Bâldana -Târgovişte km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulaţie, Sector 2: Târgovişte – Sinaia km. 51+041 – km. 109+905 – Drum la 2 benzi)”. Valoarea proiectului este estimată la 1.567.031.832 de lei, sumă alocată din bugetul de stat.
Alexandru Oprea, fostul preşedinte CJ Dâmboviţa a ţinut să puncteze câteva aspecte legate de această investiţie: „A fost scos la licitaţie proiectul de reabilitare şi modernizare a DN 71 – lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgovişte (44,13 km) şi modernizarea sectorului Târgovişte – Moroeni – Sinaia (58,86 km).
Foarte multe nu sunt de spus. Contează că este o veste mult aşteptată de dâmboviţeni şi, cel mai important, este un obiectiv asumat de PSD, extrem de important pentru judeţul Dâmboviţa, care prinde contur sub conducerea doamnei Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor şi PSD Dâmboviţa. În plus, rezolvă o mare problemă pe care judeţul o are, deschizând calea către noi investiţii, un bun exemplu fiind chiar noua fabrică Arctic de la Ulmi! Atât!”, a scris domnia sa pe pagina de facebook.
Şi deputatul Corneliu Ştefan a făcut câteva precizări: „Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din istoria judeţului Dâmboviţa, reabilitarea şi modernizarea DN 71, a fost scos astăzi la licitaţie. Este vorba despre lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgovişte (44,13 km) şi modernizarea sectorului Târgovişte – Moroeni – Sinaia (58,86 km). Se împlineşte, practic, un vis de zeci de ani al dâmboviţenilor.
Investiţia, de o importanţă vitală pentru judeţ, atât din punct de vedere economic, cât şi social şi turistic, a fost asumată de PSD Dâmboviţa în campania electorală şi, iată, ne ţinem de cuvânt.
Procedura de licitaţie a fost declanşată în această perioadă în care, la conducerea Ministerului Transporturilor, se află doamna Rovana Plumb, preşedinte PSD Dâmboviţa.”
CNAIR aflată în subordinea Ministerului Transporturilor condus la acest moment de ministrul interimar Rovana Plumb, a înţeles importanţa acestui proiect pentru judeţul Dâmboviţa. Compania se va organiza astfel încât după depunerea ofertelor, evaluarea acestora să fie realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, exclus din PSD Dâmboviţa, iar Alexandru Oprea revine la conducerea CJ Dâmboviţa

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţa s-a reunit astăzi, 9 februarie 2019. Au participat 121 de delegaţi: primari, preşedinţi de organizaţii, secretari, consilieri judeţeni şi parlamentari. Potrivit preşedintelui interimar PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb a fost prezentat şi un raport de activitate al preşedintelui CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu unde au fost […]