Published On: mie, ian. 31st, 2018

Proiect pilot de informare şi consiliere antidrog pentru elevii din ciclul primar

nichiduta.ro

Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, în parteneriat cu Primăria Târgovişte, implementează proiectul „ABC-UL EMOŢIILOR”.
Amănunte despre acastă activitate au fost prezentate într-o conferinţă de presă comună, la care au participat primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, Sorin Ion, inspector şcolar general, Daniela Barbu, director Casa Corpului Didactic şi Mihnea Moldoveanu – coordonatorul Centrului Antidrog. Potrivit primarului Cristian Stan, este un proiect util, care va ajuta câteva sute de elevi din ciclul primar să înţeleagă pericolul reprezentat de consumul de droguri, incluzând alcoolul şi tutunul în această categorie generică. Primăria Târgovişte a finanţat tipărirea suportului de curs, adică a manualelor auxiliare care urmează să fie distribuite elevilor.
Mihnea Moldoveanu a precizat că este vorba de un proiect pilot, componentă a programului naţional de informare şi consiliere antidrog, implementat într-o primă etapă numai în şcoli din Municipiul Târ-govişte, scopul fiind diseminarea informaţiilor, într-un format pe înţelesul elevilor din clasele a I- a şi a II-a, cu privire la riscurile şi pericolul la care se expun consumatorii de droguri. În funcţie de unele particularităţi ale zonelor oraşului – a completat inspectorul şcolar general Sorin Ion, vor fi selectate unităţile şcolare şi cei 30 de învăţători care vor urma cursul de formare prevăzut în cadrul proiectului. După cursul de formare, care va începe pe 8 februarie, cadrele didactice participante vor fi în măsură să organizeze activităţi de informare şi consiliere cu elevii de la clase. Se estimează că vor fi incluşi în grupul ţintă cel puţin 500 de copii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente