PROIECT INTERESANT AL FEDERAŢIEI DE FOTBAL

Mihai ROŞOIU

Ca o urmare a proiectului FRF Youth Council, premiat de către UEFA, a luat naştere proiectul Game Changing, colaborare între Agenţiile Naţionale Erasmus+ din Cipru, Turcia, Italia, Portugalia şi UEFA, cu sprijinul Asociaţiei de Fotbal a Ciprului, al Asociaţiei de Fotbal a Angliei şi al Federaţiei Române de Fotbal.
Aplică la proiectul Game Changing!
Proiectul îşi propune să lege lumea iniţiativelor de tineret de lumea fotbalului, astfel încât să încurajeze cooperarea constructivă şi reciproc benefică dintre ele, cu un interes deosebit pentru sprijinirea participării tinerilor, incluziunii sociale şi emancipării femeilor. Partenerii se aşteaptă ca, prin cooperare, rezultatul acestui proiect să fie un real beneficiu pentru tineri, pentru femei şi pentru grupuri subreprezentate.
Proiectul Game Changing cuprinde două evenimente menite să ajute tinerii implicaţi în iniţiative şi reprezentanţii Asociaţiilor Naţionale de Fotbal să înveţe unii de la alţii şi să facă schimb de bune practici, precum şi să iniţieze şi să dezvolte proiecte de colaborare în cadrul programului Erasmus+ UE, dar şi în cadrul altor programe din sectoarele de fotbal şi de tineret.
Căutăm un Tânăr Campion care să reprezinte România în cele două faze
Faza I: Evenimentul de contact, Cipru, 711 mai 2019
Faza II: Seminar înTurcia, în iunie/iulie
2019
Profil participant: vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, activ în comunitea lui, în cluburi sportive sau în organizaţii, cu un puternic interes faţă de fotbal, dispus să dezvolte proiecte de colaborare cu celelalte părţi implicate în această iniţiativă.
Participanţii selectaţi vor lua parte la ambele evenimente pentru a maximiza impactul proiectului atât asupra devoltăriilor ca agenţi activi în munca lor, cât şi asupra progresului organizaţiilor din care fac parte. Participanţii trebuie să arate o disponibilitate de a dezvolta proiecte de cooperare între fotbal şi iniţiative de tineret după cele două evenimente ale proiectului.
Rezultate urmărite:
– crearea unei reţele de 10 campioni tineri
– recunoaşterea importanţei rolului pe care iniţiativele de tineret îl au în societate (aportul de valoare, dezvoltarea tinerilor şi simţul de apartenenţă socială etc.)
– o nouă cultură rezultată din fuzionarea tineretului cu lumea fotbalului, caracterizată prin metode inovative de participare precum co-management, participare deliberativă, spaţii de participare etc.
– o revizuire a programelor, structurilor şi proceselor în concordanţă cu cele mai bune practici în materie de diversitate, egalitate, solidaritate şi incluziune.
– o creştere a numărului de tineri implicaţi în politici, guvernanţă, luarea deciziilor şi implementarea programelor în fotbal.
– reprezentanţă mai bună şi implicarea tinerilor în structurile fotbalului (în special a femeilorşi grupurilor etnice minoritare).
– dezvoltarea unei agende de cercetare comune între lumea fotbalului şi lumea iniţiativelor de tineret.
– o varietate de evoluţii din partea Asociaţiilor Naţionale de Fotbal care vor rezulta din proiect (configurarea unor consilii de tineret, dezvoltarea mai multor politici şi programe de incluziune, configurarea unor programe de leadership etc.)
– dezvoltarea proiectelor de follow-up, cum ar fi proiectele de colaborare între sectoare, kituri de instrumente, hărţi de cercetare etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

GRUPĂ GREA PENTRU NAŢIONALA DE BASCHET FEMININ 3X3

Forul internaţional de specialitate a anunţat, astăzi, componenţa grupelor din cadrul FIBA 3×3 World Cup 2019, întreceri programate să se deruleze în Amsterdam, în perioada 1823 iunie, cu 40 de echipe naţionale la start. în competiţia feminină, care adună cele mai valoroase 20 de echipe din lume, naţionala României a […]