Published On: mar, oct. 24th, 2017

Proiect în sprijinul mobilităţii tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă în UE

nichiduta.ro

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este co-aplicant, alături de serviciile publice de ocupare din Ungaria, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Cipru şi 30 de organizaţii asociate în cadrul proiectului Your first EURES job.
Proiectul este aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 02.02.2017 -01.02.2019, în care EURES NCO Italia (ANPAL), care este aplicant principal. Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 1835 de ani în ţările UE, precum şi Islanda şi Norvegia, prin oferirea subvenţiilor pentru mobilitate.
Acestea se acordă pentru participare la interviu, pentru relocare, pentru curs de limbă străină, recunoaşterea calificărilor şi pentru stagiaturi (3 luni), dupa cum urmează:
– Alocaţie pentru interviu (în funcţie de kilometri): până la 350 euro şi alocaţie zilnică pentru subzistenţă: 50 euro/zi pentru max. 5 zile;
– Alocaţie pentru mutare în alt stat membru, în funcţie de ţara de destinaţie: 700- 1400 euro;
– Subvenţie pentru recunoaşterea diplomelor şi calificărilor: 400 euro;
– Alte suporturi financiare pentru tineri: – curs de limbă străină: până la 2000 euro;
– Alocaţie suplimentară pentru călatorie (pentru interviu): 500 euro;
– Alocaţie de subzistenţă pentru cursanţi şi ucenici: 600 euro/lună pentru max. 6 luni;
– Rate forfetare aplicate programelor de integrare pentru IMM-uri, pentru tinerii candidaţi recrutaţi.
Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanţi de locuri de muncă şi angajatorilor care au locuri de muncă disponibile. Locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pentru care pot aplica cetăţenii români şi europeni, sunt afişate pe portalul EURES.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro