Programul Start-Up Nation continuă şi anul acesta

Anul acesta, Programul Start-Up Nation va avea un buget de 963,7 milioane lei, credite bugetare, destinate plăţilor rămase de efectuat pentru firmele care s-au calificat la finanţare în ediţia din 2017 a programului. În plus, a fost prevăzută suma de 700 de milioane de lei, credite de angajament pentru a putea fi organizată o nouă sesiune de înscriere Start-Up Nation 2018. Aceşti bani nu figurau iniţial în schiţa de buget plecată de la Ministerul Finanţelor.
Conform bugetării aprobate, statul va putea finanţa maximum 3.500 de firme mici şi mijlocii în ediţia 2018 a programului, dar va fi nevoie de o rectificare bugetară, care nu va putea fi făcută mai devreme de luna iulie 2018, pentru a pune efectiv banii la dis-pozţie, sub formă de credite bugetare.
În acest context, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat că programul Start-Up Nation va primi, până la urmă, prin rectificare bugetară, 2 miliarde de lei, credite de angajament, pentru a finanţa maximum 10.000 de firme în ediţia 2018. Programul de guvernare prevedea 10.000 de firme care să fie finanţate în 2018 din această schemă de ajutoare nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ajutor de minimis pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate şi în 2018

Cultivatorii de tomate în spaţii protejate vor beneficia şi în acest an de schema de ajutor de minimis prevăzută pentru acest sector. Schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”, pentru anul 2018 a fost aprobată prin hotărâre de govern iar resursele […]