Published On: joi, ian. 4th, 2018

Programul Start-Up Nation continuă şi anul acesta

nichiduta.ro

Anul acesta, Programul Start-Up Nation va avea un buget de 963,7 milioane lei, credite bugetare, destinate plăţilor rămase de efectuat pentru firmele care s-au calificat la finanţare în ediţia din 2017 a programului. În plus, a fost prevăzută suma de 700 de milioane de lei, credite de angajament pentru a putea fi organizată o nouă sesiune de înscriere Start-Up Nation 2018. Aceşti bani nu figurau iniţial în schiţa de buget plecată de la Ministerul Finanţelor.
Conform bugetării aprobate, statul va putea finanţa maximum 3.500 de firme mici şi mijlocii în ediţia 2018 a programului, dar va fi nevoie de o rectificare bugetară, care nu va putea fi făcută mai devreme de luna iulie 2018, pentru a pune efectiv banii la dis-pozţie, sub formă de credite bugetare.
În acest context, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat că programul Start-Up Nation va primi, până la urmă, prin rectificare bugetară, 2 miliarde de lei, credite de angajament, pentru a finanţa maximum 10.000 de firme în ediţia 2018. Programul de guvernare prevedea 10.000 de firme care să fie finanţate în 2018 din această schemă de ajutoare nerambursabile.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro