Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, prezentat de preşedintele CJ Dâmboviţa

Judeţul Dâmboviţa are un Program Judeţean de Dezvoltare Locală. Este primul proiect de acest fel din România, pe care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, l-a lansat vineri, 4 decembrie 2020, într-o conferinţă de presă, desfăşurată la sediul instituţiei. La întâlnirea cu reprezentanţii presei locale au participat vicepreşedinţii CJD, Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, şi consilierul judeţean lonuţ Săvoiu.
Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a prezentat în ce constă programul propriu-zis şi care sunt axele de finanţare cu ajutorul cărora proiectele propuse de administraţia judeţeană se vor materializa. Programul se va desfăşura în perioada 2021 -2024 şi va avea caracter anual sau multianual, coordonat şi implementat de CJD, în asociere sau parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. Obiectivul principal al acestuia îl reprezintă dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ, iar finanţările acordate de CJD vor reprezenta ajutoare reale pentru comunităţile locale, având ca scop final creşterea calităţii vieţii dâmboviţenilor.
„Aşa cum le-am promis dâmboviţenilor, împreună cu colegii mei, lansăm astăzi un program unic în judeţul Dâmboviţa şi în România -Programul Judeţean de Dezvoltare Locală. Dezvoltarea unitară a localităţilor din judeţul nostru este principalul motiv pentru care am decis înfiinţarea acestui program, prin care CJD va veni în sprijinul comunităţilor locale, cu finanţări. CJD creează, astăzi, instrumentul prin care alocă resursele financiare implementării proiectelor care vizează investiţii noi în infrastructura de drumuri, apă, canal, mediu, sport, educaţie, sănătate, situaţii de urgenţă şi alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate. Atunci când vor scrie proiecte, toţi primarii vor trebui să ia în calcul toate aspectele care sunt eligibile în acest program judeţean de dezvoltare locală.

De finanţări vor beneficia toate localităţile, fie că vorbim de comune, oraşe, sau municipii. Toate pot depune cereri de finanţare. CJD va susţine maxim 50% din valoare totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie la rândul său cu cel puţin jumătate din suma necesară implementării acestuia. (…) Până în 2024, cu ajutorul acestui program, ne dorim să reabilităm 500 de km de sisteme de colectare şi dirijare a apelor dintr-un total de 865 de km de drumuri judeţene.
(…) Finanţarea programului va fi cuprinsă în bugetele anuale ale CJD şi în bugetele anuale ale unităţilor administra-tiv-teritoriale, aprobate prin hotărâri de consiliu judeţean şi local. Valoarea eligibilă maximă a cofinanţărilor şi obiectivelor de investiţii într-un an bugetar va fi stabilită în funcţie de hotărârea CJD de aprobare a bugetului anual sau de rectificare a acestuia, în care se includ sumele destinate finanţării acestui program.
(.) Este cel mai ambiţios program judeţean de dezvoltare locală, pe care-l vom îndeplini, în cadrul parteneriatului dintre CJD şi unităţile administra-tivteritoriale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RCA, mai scump pentru şoferii care fac accidente grave

Pentru şoferii care vor fi implicaţi într-un accident cu victime, penalizarea va însemna o creştere cu 40% a preţului la poliţa RCA, însemnând patru clase de malus pentru fiecare eveniment soldat cu victime.Principalele modificări propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru norma privind asigurările obligatorii auto (RCA) constau în […]