Programul Euro 200, îmbunătăţit. Pragul de venit pe membru de familie a fost majorat

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se va desfăşura şi în acest an. Astfel, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a Legii nr. 269/2004, indexarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie de la 150 de lei la 250 de lei, în corelaţie cu indicele total de creştere a preţurilor de consum în anul 2018. Deputatul Claudia Gilia spune că prin acest program numărul potenţialilor beneficiari creşte: „Prin această măsură, numărul potenţialilor beneficiari creşte, asigurând astfel accesul la informaţia digitalizată şi premisele pentru dezvoltarea competenţelor TIC în rândul acestor beneficiari. Plafonul de venit în virtutea căruia se acorda acest ajutor financiar nu a mai fost actualizat din anul 2004. De asemenea, Guvernul a aprobat şi noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. Culoarea bonului valoric ce va fi acordat în acest an va fi violet. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate prin decizie a Guvernului. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru derularea „Euro 200”, în anul 2018, este de 12.328.000 lei, pentru un număr estimat de 13.514 de beneficiari (elevi şi studenţi).
Reamintim că programul „Euro 200″ se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.”, a afirmat Claudia Gilia.
Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
În cei 14 ani de aplicare a programului „Euro 200”, au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 297.000 de elevi şi studenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD şi-a completat lista de primari în Dâmboviţa cu încă şase edili, cinci de la PNL şi unul de la UNPR

De vineri, fără să se mai ferească, cinci primari liberali şi unul UNPR vor activa în PSD Dâmboviţa. Ei nu pot, legal, să treacă de la partidul la care sunt, având funcţii administrative, dar vor activa în cadrul PSD Dâmboviţa şi rămâne la atitudinea lor, când şi cum vor face […]