Programul de Formare Profesională al AJOFM Dâmboviţa doreşte schimbarea mentalităţii în îmbătrânirea activă

Ş.E.

ajofmPână la sfârşitul lunii septembrie, la AJOFM Dâmboviţa, au fost finalizate 40 de cursuri de formare profesională cu 667 de cursanţi. Tot în această perioadă au fost finalizate 14 cursuri cu 197 absolvenţi din cursurile începute în anul 2014 şi care s-au derulat şi finalizat în acest an. La data de 30.09.2015 se aflau în derulare 13 cursuri cu 207 cursanţi. Cele mai solicitate cursuri au fost cele de coafor, manichiură – pedichiură, operator introducere validare date, lucrător în comerţ, bucătar, ospătar, inspector resurse umane, lucrător în structuri pentru construcţii. La solicitarea Penitenciarului Găeşti, în data de 17 septembrie a fost deschis cursul de lucrător în cultura plantelor, la care participă 24 de deţinuţi care mai au cel mult 9 luni până la finalizarea perioadei de detenţie. AJOFM Dâmboviţa este partener în 8 proiecte cu finanţare europeană, dar participă şi la implementarea proiectului strategic „Fii activ la orice vârstă!” al cărui beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Obiectivele acestui proiect sunt, pe de o parte conştientizarea clientilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de alta parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate. Pentru atingerea obiectivului menţionat se derulează o amplă campanie de informare organizată pe mai multe componente: online, PR, evenimente şi publicitate, urmărind strategiile specifice elaborate în acest sens, va fi promovată în rândul angajatorilor inserţia / reinserţia pe piaţa muncii a persoanelor peste 55 de ani, inclusiv din mediul rural, vor fi create materiale de tipul „cum să”, necesare dezvoltării serviciilor de tip self-service. Este foarte important pentru orice agenţie de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate peste 55 de ani şi angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piaţa muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că în viitorul apropiat, populaţia vârstnică va atinge un procent îngrijorător.
De asemenea, prin participarea la această campanie de comunicare se doreşte să se facă şi un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce priveşte fenomenul de îmbătrânire activă şi, implicit de prelungire a vieţii active.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Municipal bate tot CS Municipal Târgovişte - SCM U. Craiova 3:0 (25:13, 25:17, 25:12)

Voleibalistele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte au mai bifat un succes oficial. După recitalul de la jumătatea săptămânii, când au trecut de Azeryol Baku, jucătoarele pregătite de Stefano Micoli au repetat rezultatul în meciul de campionat cu SCM Craiova. Aceeaşi Craiovă care în urmă cu o săptămână bătea Bacăul n-a avut […]