Program pentru tinerii antreprenori

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat continuă şi asigură şi anul acesta finanţare pentru programul „Comerţ”. Pentru 2018 este prevăzută suma de 50 de milioane de lei, la fel ca anul trecut, programul având ca obiectiv general dezvoltare a activităţilor de comercializare a serviciilor de piata.
În cursul anului trecut, firmele mici şi mijlocii eligibile au putut primi un ajutor financiar nerambursabil de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (fără TVA), dar nu mai mult de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar.
O altă schemă de ajutor derulată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat urmăreşte pentru infiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor apartinând intreprinzătorilor tineri. Programul va avea un buget de 11,8 milioane de lei în anul 2018, conform legii bugetului.Este primul an de implementare, deşi a existat un program asemănător – Programul SRL-Debutant, care a fost asimilat în Start Up Nation 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MADR susţine continuarea SAPS şi a plăţilor cuplate şi după 2020

Reprezentanţii ţărilor din Grupul de la Vişegrad au avut un schimb de opinii privind aspectele financiare ale Politicii Agricole Comune după 2020 şi obiectivele înaintate de Comisie privind viitorul sectorului alimentar şi al agriculturii. Reprezentantul României a subliniat necesitatea ca PAC să fie finanţată cel puţin la acelaşi nivel ca […]