PRODUSE FITOSANITARE, CONFISCATE DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI

Poliţiştii din Dâmboviţa au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea agenţilor economici care nu respectă regimul produselor toxice şi de uz fitosanitar.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu efective de la Poliţia Oraşului Fieni, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul operaţiunilor cu produse toxice şi de uz fitosanitar.
Astfel, în urma controalelor efectuate la două societăţi comerciale din Fieni şi Moroeni, poliţiştii au descoperit că administratorii acestora ar fi comercializat produse pentru protecţia plantelor, fără să deţină certificate de atestare profesională.
Bunurile, în valoare de 6.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice.
De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a celor doi agenţi economici pentru nerespectarea prevederilor O.G. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar.
La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Unităţii Fitosanitare Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au depistat un tânăr de 29 de ani, din Buciumeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de peste 0.40 mg/l […]