Probleme uriaşe pentru echipa învinsă de Chindia în weekendul trecut DACIA UNIREA BRĂILA A INTRAT ÎN INSOLVENŢĂ

Mihai ROŞOIU

Aflată într-o continuă stare de incertitudine financiară, lovită de refuzul autorităţilor locale de a se implica în ajutorarea clubului, Dacia Unirea Brăila a ales ultima soluţie prin care speră să supravieţuiască. „Între a intra în faliment şi a nu mai recupera nimic şi, totuşi, a continua sub o formă mai altfel, dar să continui, să mai ai o speranţă, eu zic că e de preferat a doua”, a comentat, pentru Liga2.ro, Valentin Avramescu, preşedinte al Consiliului Director, acum şi administrator special al Daciei Unirea Brăila, după ce clubul din eşalonul secund a intrat în insolvenţă. Decizia Tribunalului Brăila a fost dată ieri, 1 octombrie 2018, după ce cererea de intrare în procesul de reorganizare fusese făcută săptămâna trecută.
Dacia Unirea Brăila este, astfel, un nou club din fotbalul românesc care intră în insolvenţă în încercarea de a se salva. Rapid, Oţelul, Petrolul sau FC Braşov au eşuat şi au falimentat, dar, ulterior au renăscut prin proiecte pornite de suporteri, în timp ce Dinamo şi CFR Cluj au fost singurele care au reuşit să iasă din acest proces. În acest moment, în prima ligă, doar Gaz Metan Mediaş mai este în insolvenţă, iar în liga secundă, Pandurii Târgu Jiu, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara se regăsesc în aceeaşi situaţie ca, mai nou, Brăila, scrie Liga2.ro.
„Calea legală de protejare a intereselor clubului”
Anunţul intrării în insolvenţă a clubului Dacia Unirea Brăila a fost făcut printr-un comunicat de presă pe site-ul grupării care în acest moment ocupă ultimul loc în Liga 2.
„Având în vedere multiplele semnale de alarmă privind subfinanţarea clubului nostru pe care le-am transmis în ultima perioadă, semnale care, din păcate, nu au condus până acum la o rezolvare a problemei, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila a hotărât să apeleze la calea legală de protejare a intereselor clubului, prin depunerea săptămâna trecută către Tribunalul Brăila a unei cereri de intrare în insolvenţă.
Pe cale de consecinţă, Tribunalul Brăila în şedinţa de ieri 01.10.2018, a admis cererea de intrare în insolvenţă, cu administrator judiciar CII Lazăr Mihaela, urmând ca în termenul prevăzut de legea 85/2014 să depunem spre aprobarea judecătorului sindic un plan de reorganizare, fezabil şi realist.
De asemenea Consiliul Director a stabilit pentru data de 03.10.2018 o şedinţă extraordinară cu următoarea ordine de zi:
1) analiza situaţiei administrative/financiare a clubului în contextul celor menţionate mai sus şi propuneri către administratorul judiciar pentru eficientizarea activităţii pe termen scurt/mediu;
2) analiza situaţiei sportive a echipei de seniori privind prima parte a turului sezonului 2018-2019 al Ligii a 2-a, ţinând cont de rezultatele cu mult sub aşteptări înregistrate până la acest moment şi propuneri în consecinţă.
Vom reveni cu amănunte”, anunţă pe site-ul clubului, printr-un comunicat, Valentin Avramescu, preşedinte Consiliului Director şi administrator special al Dacia Unirea Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA JOACĂ SÂMBĂTĂ

CHINDIA JOACĂ SÂMBĂTĂ