PROBLEME ÎN LIGA I

Mihai ROŞOIU

UEFA n-a fost de acord cu prelungirea termenului până la care FRF trebuie să anunţe numele echipelor care vor participa în cele două competiţii europene, deci play-off-ul trebuie să se încheie cel târziu pe 3 august.
CFR şi Craiova aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor pentru a şti când vor putea să joace. Din acest moment, presiunea e şi mai mare pe cele două cluburi fiindcă FRF a primit un răspuns verbal negativ în dialogul pe care l-a purtat cu UEFA pe tema posibilităţii de prelungire a momentului în care trebuie finalizată competiţia internă, implicit anunţarea echipelor repartizate pe fiecare competiţie în parte, Champions League şi Europa League, pentru startul ediţiei viitoare a cupelor europene.
UEFA a impus dead-line-ul pe 3 august, însă FRF a solicitat câteva zile în plus de răgaz, mai ales că tragerile la sorţi pentru primul tur preliminar vor avea loc, pentru ambele competiţii, în 9 şi 10 august. FRF şi LPF ar fi dorit să mai aibă la dispoziţie măcar data de 5 sau 6 august, în care să poată să împingă ultima etapă, în care e programat chiar meciul

Craiova – CFR.
Forul de la Nyon s-a arătat inflexibil şi a anunţat ferm că nu acceptă schimbarea datei, chiar dacă au existat şi alte două-trei ţări care au solicitat acest lucru, inclusiv Elveţia, unde îşi are sediul UEFA. În aceste condiţii, FRF e obligată ca până pe 3 august, la ora 23:59, să informeze oficial UEFA privind numele echipelor şi competiţia în care acestea şi-au câştigat dreptul să evolueze în ediţia 2020-2021 a cupelor europene.
În momentul de faţă, după ce s-a disputat finala Cupei României, câştigată de FCSB, se cunosc toate cele 4 formaţii care vor merge în Europa: Craiova, CFR, FCSB şi Botoşani. Practic, toate cele 4 cluburi din play-off care au drept de participare. Celelelate două sunt blocate: Gaz Metan a fost în insolvenţă până de curând, iar Astra n-a obţinut licenţa europeană. Singura necunoscută rămâne cine, dintre Craiova şi CFR, va merge în Champions League şi cine în Europa League!
Play-off: Mai sunt 7 meciuri, dar doar unul are miză
În play-off mai sunt de disputat două runde întregi, la care se adaugă restanţa FCSB – CFR, care nu s-a putut juca sâmbăta trecută, când Păun a acuzat simptome şi a fost testat pozitiv. Dintre cele 7 partide rămase de jucat, practic, una singură mai are cu adevărat o miză pentru ambele echipe care se vor afla faţă în faţă: chiar meciul decisiv Craiova – CFR, din ultima rundă. Cum FCSB şi Botoşani deja şi-au antamat prezenţa în Europa, iar Gaz şi Astra nu pot participa în întrecerile continentale, practic restul jocurilor sunt de vacanţă pentru toţi adversarii Craiovei şi ai CFR-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TÂRGOVIŞTE S-A ÎNSCRIS ÎN CUPA ROMÂNIEI

Federaţia Română de Baschet vă informează că, pentru sezonul competiţional 2020-2021 din Liga Naţională de Baschet (masculin şi feminin) şi Cupa României (masculin şi feminin), au fost primite până la data limită stabilită de Consiliul Director referitor la înscrierea în competiţiile de seniori următoarele solicitări: LNBM şi CRM – 15 […]