Published On: mar, iun. 18th, 2019

Pro România solicită înlocuirea ministrului Carmen Dan

nichiduta.ro

Printre deciziile adoptate în cadrul întrunirii Delegaţiei Naţionale a Pro România, detaliate în conferinţă de presă de coordonatorul Organizaţiei Dâmboviţa, Georgică Dumitru, a fost şi reformarea Ministerului Afacerilor Interne.
Senatorii, deputaţii, coordonatorii şi şefii de departamente ai partidului solicită în unanimitate schimbarea ministrului Carmen Dan, schimbare care trebuie acompaniată obligatoriu de mai multe măsuri cu caracter operativ, printre care a menţionatîmbunătăţirea capacităţii poliţiei de frontieră în perioada vacanţelor pentru a evita cozile, soluţionarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.
De asemenea, Georgică Dumitru a vorbit despre lipsa unei legislaţii unitare la nivelul structurilor cu atribuţii în domeni-Me Protecţiei Civile şi Apărării Împotriva Incendiilor, în contextul în care, încă din anul 2004, aceste două departamente au fost unificate, dar au continuat să funcţioneze după două legi diferite, respectiv Legea 481/2004 şi Legea 307/2006.
Ori, pentru o coordonare eficientă este nevoie de reglementări clare, în concordanţă cu dinamica acestui sector de activitate.
La această lipsă de coerenţă legislativă se adaugă şi contraperformanţa ministerului condus de Carmen Dan de a proroga,de nu mai puţin de trei ori a OMAI 96/2016, act normativ care ar reglementa şi ar pune cât de cât în ordine funcţionarea serviciilor de pompieri private, voluntare şi de stat.
Printre motivele demiterii, Georgică Dumitru a adăugat proasta gestionare a situaţiei tensionate resimţită chiar de Ziua Eroilor în cimitirul din Valea Uzului ca fiind picătura care a umplut paharul.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro