Pro România nu a votat nici la Senat Legea carantinării şi izolării

Cu privire la Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic (pe scurt Legea carantinării şi ezolării), dpt. Oana Vlăducă, Pro România a amintit că, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege a trecut cu votul majorităţii PSD -PNL. Şi asta în condiţiile în care forma finală a acestei legi fusese trimisă parlamentarilor cu doar câteva minute înainte să înceapă şedinţa de vot.
„Eu, efectiv, nu ştiu pe ce şi-au dat acordul deputaţii celorlalte partide. Observăm acum o abrambureală dinpsre PSD şi PNL în care fiecare partid se preface că îl atacă pe celalăt. PSD se vaită că proiectul de lege e unul prost, dar L-AU VOTAT ÎN CAMERA DEPUTAŢILOR. Iar PNL îi înjură pe cei de la PSD că blochează măsurile de securitate sanitară (deşi cu votul PSD au aplicat toate aceste măsuri). Caragiale e mic copil pe lângă ce se întâmplă în Parlament.” A mai susţinut parlamentarul Pro România că măsurile stabilite prin acest act normativ permit inclusiv limitarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale necesar a fi dispuse pentru apărarea sănătăţii publice. Este foarte grav, pentru că dreptul fundamental la sănătate nu trebuie să intre în conflict cu alte drepturi şi libertăţi! „Deşi scopul acestei legi ar trebui să fie garantarea dreptului la sănătate al cetăţenilor statului român, se observă că dispoziţiile acestei legi duc la o generalizare cu privire la persoanele ce pot fi carantinate sau izolate, dar şi cu privire la perimetrele ce pot fi carantinate, deoarece nu există criterii obiective de delimitare a persoanelor suspecte de cele purtătoare de agenţi patogeni, a persoanelor sănătoase de persoanele posibil suspecte.
Dispoziţiile acordă puteri discretionare statului român, care prin instituţiile sale, poate realiza abuzuri cu privire la ţinerea persoanelor şi a anumitor zone în carantină sau izolare, deoarece, criteriile obiective cu privire la condiţiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a se putea realiza o limitare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor lipsesc cu desăvârşire.
Astfel, orice persoană poate fi supusă acestor dispoziţiii legale şi si cu usurinţă se poate realiza un abuz de drept asupra aces-tuia.PRO ROMÂNIA nu a votat aceast proiect în Camera Deputaţilor şi nu l-a vota nici la Senat, pentru că suntem consecvenţi cu ceea ce am declarat dintru început: tot setul de măsuri aberante şi abuzive ale Guvernului nu are drept scop sănătatea populaţiei (a se vedea eşecul acestor măsuri), ci îngroparea economiei româneşti în paralel cu o serie de tunuri financiare personale”- a concluzionat dpt. Oana Vlăducă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tinerele cupluri pot solicita încheierea căsătoriilor în aer liber

Preşedintele liberalilor târ-govişteni, Aurelian Cotinescu, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost promulgată de şeful statului legea iniţiată de PNL, care permite încheierea cununiilor civile în afara Biroului de stare civilă din cadrul primăriilor.Aurelian Cotinescu le transmite tinerilor că pot solicita înfăptuirea acestor ceremonii unice în viaţa lor […]