„Prioritizarea şi execuţia centurilor ocolitoare din judeţul Dâmboviţa” – o prioritate pentru deputatul lonuţ Săvoiu

Conferinta PSD 4.03.2013Deputatul PSD, lonuţ Săvoiu, a adresat ministrului delegat pentru Proiecte de lnfrastructură de Interes Naţional şi lnvestiţii Străine, Dan Şova, o întrebare strict legată de „Prioritizarea şi execuţia centurilor ocolitoare din judeţul Dâmboviţa (oraşele Titu, Târgovişte, Fieni, Pucioasa, Găeşti şi Moreni)”: „Din analiza Legii bugetului de stat pe anul 2013 am sesizat faptul că unele centuri ocolitoare ale judeţului Dâmboviţa, respectiv cele ale oraşelor Găeşti, Moreni, Fieni şi Pucioasa, nu sunt incluse ca lucrări de investiţii, iar cele ale oraşelor Titu şi Târgovişte sunt încă în fază de pregătire, deşi studiile de fezabilitate la acest moment sunt finalizate, din informaţiile vagi pe care le deţinem. Situaţia economică a judeţului Dâmboviţa este una gravă, întâmpinând probleme reale, majore şi foarte dificile, iar starea drumurilor este una deplorabilă, kilometri semnificativi impracticabili ce necesită intervenţii urgente. Traficul ce se desfăşoară prin localităţi este unul greoi, iar acesta favorizează producerea accidentelor rutiere, unele dintre ele chiar mortale. Potrivit statisticilor recente, cele mai multe accidente rutiere se înre-gistrează în mediul rural, astfel că, în primele 2 luni ale anului 2013, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 72 de accidente rutiere, cu 22 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut. Faţă de cele menţionate mai sus, prin prioritizarea proiectelor pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Titu, Târgovişte, Pucioasa, Fieni, Moreni şi Găeşti şi implicit execuţia acestora, ar creşte capacitatea de transport şi viteza de deplasare în judeţul Dâmboviţa, favorizând astfel dezvoltarea economică a acestuia, fapt ce ar conduce la atragerea investitorilor şi la crearea locurilor de muncă”, a afirmat deputatul lonuţ Săvoiu. Faţă de cele prezentate mai sus, deputatul PSD, lonuţ Săvoiu, solicită răspuns la următoarele întrebări:
Care este stadiul exact al pregătirii proiectelor pentru centurile ocolitoare din judeţul Dâmboviţa, în ordine: Titu, Târgovişte, Pucioasa, Fieni, Moreni, Găeşti?
Se poate decide includerea într-un singur proiect a centurilor ocolitoare ale oraşelor Fieni şi Pucioasa şi extras în vederea prio-ritizării din proiectul de modernizare a DN 71 pe sectorul Bâldana -Sinaia?
Se poate decide prioriti-zarea execuţiei centurilor ocolitoare ale oraşelor Titu şi Târgovişte, astfel încât execuţia acestora să fie angajată în anul 2013?
Se poate decide, astfel încât să se demareze execuţia începând cu 2014 a centurilor ocolitoare Pucioasa – Fieni (proiect unitar), Găeşti şi Moreni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ Un bărbat a plecat din Germania şi nu a mai ajuns acasă, la Târgovişte

Un bărbat în vârstă de 43 de ani este dat în urmărire naţională şi internaţională, după ce familia sa nu a mai reuşit să dea de el la telefon. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, locuieşte în municipiul Târgovişte şi este de fel din comuna dâmboviţeană Văcăreşti, satul Brăteşti. […]