Published On: vin, nov. 17th, 2017

Prinşi de jandarmii montani după ce au scos molizi din pământ

nichiduta.ro

În timp ce patrulau pe traseele montane, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au observat pe drumul principal din Munţii Bucegi un autovehicul staţionat în care se aflau două persoane ce nu îşi justificau prezenţa în zona Table.
Având în vedere aspectele semnalate, precum şi în urma verificărilor efectuate în zona împădurită din apropiere, a reieşit faptul că cei doi bărbaţi, cu vârsta între 40 şi 50 de ani au scos din pământ 12 pomi din specia molid, o parte dintre aceştia fiind cu rădăcina în saci de rafie.
La faţa locului au mai fost găsiţi şi alţi saci, precum şi unelte folosite la săpat.
În cauză, jandarmii au întocmit actele sesizare pentru fapta de „scoatere din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional”, actele fiind înaintate structurilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.
Cei 12 molizi au fost predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic Pucioasa, iar în urma discuţiilor purtate cu aceştia prejudiciul se estimează la o valoare de 7.000 lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro