Principalul obiectiv al IPJ Damboviţa în anul 2017, siguranţa cetăţeanului

Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa a fost gazda unei conferinţe de presă susţinută de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, comisar şef de poliţie Danil Zepişi.
Au fost prezentate principalele activităţi desfăşurate de poliţia dâmboviţeană în anul 2017, rezultatele acţiunilor derulate în sezonul rece, precum şi bilanţul accidentelor rutiere înregistrate pe raza judeţului în 2017.
În anul 2017, activitatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa s-a axat pe îndeplinirea principalului obiectiv – siguranţa cetăţeanului.
Astfel, priorităţile de acţiune ale poliţiei dâmboviţene au vizat:
– Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi siguranţa rutieră;
– Prevenirea şi combaterea infracţion-alităţii;
– Prevenirea şi combaterea macrocrimi-nalităţii, în special a criminalităţii economico-financiare şi corupţiei;
– Dezvoltarea capacităţii administrative şi operaţionale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, respectiv asigurarea resurselor financiare, materiale şi umane. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a manifestat o preocupare permanentă pentru crearea de spaţii de lucru pentru poliţişti, astfel că în cursul anului trecut au fost efectuate reparaţii la 13 posturi de poliţie (Bilciureşti, Butimanu, Costeştii din Vale, Finta, Odobeşti, Văleni Dâmboviţa, Iedera, Braniştea, Potlogi, Şotânga, Răzvad, Băleni şi Pucheni), la Poliţia Municipiului Târgovişte, la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum şi la sediul Inspectoratului, pentru sporirea încrederii populaţiei în instituţia Poliţiei prin crearea unor condiţii optime de primire şi consiliere a localnicilor.
De asemenea, în anul 2017, în parcul auto al Inspectoratului au intrat 10 vehicule noi.
In domeniul prevenirii criminalităţii, anul trecut, au fost elaborate şi puse în aplicare două programe de prevenire iniţiate la nivel naţional şi unul derulat la nivel local, respectiv:
Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului
Au fost organizate 78 de întâlniri cu grupuri ţintă şi 31 de activităţi de informare a populaţiei şi au fost distribuite cetăţenilor 220 de afişe şi 3115 flyere cu recomandări preventive.
7.894 de persoane au beneficiat de activităţile preventive organizate, în cadrul cărora au fost implicaţi 13 parteneri şi reprezentanţi mass-media.
De asemenea, au fost implementate două campanii de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv Campania de prevenire a furturilor din locuinţă „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” şi Campania „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.
Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor
Au fost organizate 367 de întâlniri cu grupuri ţintă şi 31 de activităţi stradale, de informare a populaţiei, beneficiare ale activităţilor fiind peste 13.800 de persoane.
De asemenea, au fost distribuite 1550 de flyere, 615 ghiduri şi 316 afişe.
Totodată, poliţiştii au participat la 23 de întâlniri ale Comisiei Judeţene pentru Protecţia Copilului şi au efectuat peste 20 de deplasări, în comunitate, în rândul familiilor cu risc victimal ridicat, împreună cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu.
În cadrul acestui program s-au implementat următoarele proiecte: 1. Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor „Atenţie! E viaţa ta!”;
2. Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor „Dincolo de aparenţe”;
3. Proiectul pentru prevenirea victimizării copiilor „Împreună putem schimba lumea”.
Programul pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră
Au fost organizate 89 de întâlniri cu grupuri ţintă şi 20 de activităţi stradale, de informare a populaţiei, şi au fost distribuite peste 1.700 materiale informativ-preventive (pliante, flyere şi afişe). Peste 7.500 de persoane au beneficiat de activităţile preventive organizate de poliţişti, alături de voluntari.
Anul trecut, poliţiştii de proximitate au desfăşurat 2.581 de activităţi în comunitate, au consiliat 1.859 de persoane şi au aplanat 279 stări conflictuale.
În perioada de referinţă au fost primite 30.591 apeluri preluate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, din care numai la 9.178 de apeluri s-a impus intervenţia poliţiştilor (30% din total), aceştia intervenind cu promptitudine şi aplicând principiul „cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului intervine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a vorbit despre neînţelegerile pe care le are cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD

După cum ştim pe 26 ianuarie 2018 va avea loc Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţa. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi va fi analiza activităţii preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Alexandru Oprea nu a ezitat să vorbească despre neînţelegerile pe care le are cu preşedintele Organizaţiei Judeţene […]