Prin intermediul PJDL, alte contracte de finanțare de lucrări au fost semnate

Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) continuă în ritm susținut, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a semnat – alături de primarii localităților Corbii Mari, Crângurile, Dobra, Gura Foii, Gura Șuții, Malu cu Flori, Mătăsaru, Poiana, Produlești, Pucheni, Răscăeți, Șelaru, Văleni Dâmbovița, Vlădeni și Vulcana-Pandele -contractele ce se vor derula în cadrul celui mai mare program de dezvoltare locală la nivel județean – PJDL, în perioada 2021 – 2024, coordonat și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneri-at cu unitățile administrativ-teritoriale.
În cadrul programului, se vor realiza investiții care se adresează nevoilor comunităților locale solicitante și vizează proiecte de reabilitare, modernizare și întreținere de drumuri, construcția de baze sportive și amenajarea de terenuri de sport, construirea de d
canalizare, construirea de poduri, reabilitarea de centre civice și revitalizarea cinematografelor.
Până la această dată au fost transmise și evaluate 61 de solicitări de finanțare, cu încadrare în majoritatea domeniilor specifice, din care, după procedura de evaluare, au fost aprobate prin hotărâri ale consiliului județean, 48 obiective de investiții pentru 35 de localități. Valoarea totală a investiției aferente celor 48 de obiective aprobate în cadrul PJDL este de 101.052.762 lei, din care contribuția CJD este de 45.278.446 lei, iar 55.774.317 lei -partea de cofinanțare a consiliilor locale:
„Așa cum am promis din prima zi de mandat ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, fiecare localitate se poate baza pe sprijinul meu și al echipei de la conducerea administrației județene.
Numai astăzi, am semnat contractele de finanțare a unor lucrări în 15 comune ale județului nostru.
Comuna Corbii Mari: Asfaltare drumuri comunale. Valoare lucrări: peste 5.400.000 lei. Lungimea drumului este de 5,7 km. Modernizare Pod peste râul Neajlov, pe DC 83, comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița. Valoare: peste

2.300.000 lei. Podul are o deschidere de 24,5 ml.
Comuna Crângurile: Asfaltare și modernizare drumuri de interes local. Investiția se ridică la 1.700.000 lei.
Comuna Dobra: Construire teren de sport în satul Dobra. Proiectul are o valoare de peste 300.000 de lei.
Comuna Gura Foii: Modernizare drum DC 112 pe o lungime de 4472 m în comună. Lucrările sunt în valoare de peste 2.100.000 de lei.
Comuna Gura Șuții: Reparații covor asfaltic pe drumul comunal DC 57 în valoare de aproape 1.100.000 de lei.
Comuna Malu cu Flori: Asfaltare drumuri locale în satul Micloșanii Mari. Costurile se ridică la 4.000.000 lei.
Comuna Mătăsaru: Realizare de trotuar pe drumul Gării în Odaia Turcului până la Gara Mătăsaru (haltă) – lățime de 1,5 ml pe o lungime de aproximativ 0,9 km. Sumele necesare acestui proiect se ridcăla 240.000 lei.
Comuna Poiana: Modernizare și dotare cabinet medical în comuna Poiana. Valoarea proiectului este de 280.000 lei.
Comuna Produlești: Construire dispensar uman în comună – aproape 2.700.000 lei.
Comuna Pucheni: Modernizare drum comunal DC 124A Pucheni-Vârfureni. Lucrările pentru cei aproape 2 km se ridică la 3.200.000 de
lei.
Comuna Răscăieți: Asfaltarea și modernizarea a 3 km de străzi în comună. Valoare investiție: 2.700.000 de lei.
Comuna Șelaru: Asfaltare drum vicinal DV121 Fierbinți – limită de județ Argeș. Valoare construcții montaj: 1.000.000 lei.
Comuna Văleni Dâmbovița: Amenajare Centru localitatea Văleni Dâmbovița, prin realizare de parcare, alei și trotuare -peste 800.000 de lei.
Comuna Vlădeni: Modernizare DC25A în comună. Finanțarea proiectului se ridică la peste 2.100.000 de lei.
Comuna Vulcana Pandele: Apărare mal de gardă – str. Sticlăriei, sat Toculești, Punct-Capul Satului. Valoare construcții montaj: 450.000 de lei.
De la demararea programului, au fost transmise și evaluate 61 solicitări de finanțare. Dintre acestea, au fost aprobate, prin hotărâri ale Consiliului Județean, 48 obiective de investiții, pentru 35 de localități”, a afirmat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviște: Este în curs de elaborare regulamentul privind atribuirea și utilizarea locurilor de parcare

La nivelul administrației publice târgoviștene este în curs de pregătire un regulament privind atribuirea, utilizarea și taxarea locurilor de parcare. Este singura modalitate prin care se va putea face ordine și la acest capitol, știut fiind că, cel puțin în zona centrală, găsirea unui loc liber este aproape imposibilă în […]