Primul interviu acordat de noul antrenor al echipei de volei al CSM Târgovişte VALERIJAN LUKA: „ROMÂNIA MI-A DAT PITĂ TIMP DE 20 DE ANI. VOI ÎNCERCA MEREU SĂ ÎI MULŢUMESC PENTRU ASTA”

Mihai ROŞOIU

Din sezonul 2018-2019, echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte va fi condusă de pe banca tehnică de antrenorul Valerijan Luka, fost tehnician al prim-divizionarei CSM Lugoj şi unul dintre cei mai longevivi antrenori străini din istoria campionatului românesc de volei feminin.
Domnule Luka, CSM Târgovişte este noua dumneavoastră echipă. De ce aţi acceptat oferta şi cu ce gânduri veniţi aici?
Târgovişte a fost una dintre cele mai importante echipe ale campionatului în ultimii ani şi când ţi se oferă o astfel de oportunitate, nu e bine să aştepţi prea mult înainte de a da răspunsul pozitiv. Aşacăamfost de acord cu ofertadomnuluipreşedinteSavuşii ată-mă! Despreobiectivele concrete nu am discutatînsă, dar nu măferescsă spun cădorinţa mea estesăobţinem un rezultatmăcar la fel de bun ca cel din sezonul trecut.
Veniţi de la Lugoj, unde presiunea rezultatelor nu a fost una mare şi ajungeţi la Târgovişte să vă luptaţi pentru medalii. Sunteţi gata pentru noua provocare?
Credeţi că aş mai fi venit dacă nu mă simţeam în stare? Sunt pregătit şi sunt convins că vom face rezultate bune…
Sunteţi recunoscut pentru încrederea pe care le-o acordaţi tinerelor jucătoare. Şi CSM Târgovişte are în lot câteva tinere începând cu aces sezon. Nu credeţi că e riscant?
În meseria noastră riscul e la tot pasul. Dacă nu-mi plăcea riscul, făceam altceva, nu mă apucam de antrenorat. Mă angajam într-un birou şi făceam calcule matematice, unde ştiam sigur că 1+1 este egal cu 2. E adevărat că în cariera mea am mizat mult pe tinere. Consider că e foarte bine pentru voleiul românesc să promovezi jucătoarele de perspectivă şi revenind la întrebare, riscul există indiferent de vârsta jucătoarelor.
Aveţi un staff nou, multe voleibaliste care nu au mai evoluat la Târgovişte. O să fie greu să închegaţi o echipă performantă?
Să vă spun ceva. Pe unde am trecut, am reuşit să formez echipe, să transform nişte colege de echipă într-o familie. Normal, fiecare vine la job câştige bani şi să-şi asigure un viitor, dar eu vreau şi altceva de la echipa asta. Vreau caracter, vreau suflet. Vreau ca oamenii din tribune să le adopte şi să le încurajeze, iar pentru asta e nevoie să vadă o echipă care se dăruieşte pentru clubul ăsta.
În sezonul trecut, CSM Târgovişte a obţinut câteva victorii de senzaţie în campionat. Credeţi că se pot repeta aceste rezultate şi în campionatul care va începe în toamnă? Nu ştiu, nu sunt prezicător. Sunt doar un antrenor care are încredere în echipa lui. Pe de altă parte, e clar că CSM Bucureşti şi Blaj s-au întărit incredibil. Au bugete mari şi e greu să ne luptăm de la egal la egal, dar nu înseamnă că ne vom preda.
Sunteţi de 20 de ani în România…
Apropo de asta. Am uitat să vă răspund la o întrebare pe care mi-aţi adresat-o mai devreme şi care se referea la staff. Am un staff extraordinar. Sunt mulţi tineri foarte bine pregătiţi şi toţi sunt români. A fost dorinţa mea. Şi lotul este unul în care se regăsesc foarte multe jucătoare din România, ţara mea de adopţie. Nu vreau să par patetic, dar chiar simt nevoia să îi întorc ceva ţării care mi-a dat pită. Şi cum altfel aş putea să întorc serviciul decât prin promovarea tinerelor jucătoare din ţară?
Ce aşteptaţi de la publicul târgoviştean?
Nu eu trebuie să am aşteptări de la târgovişteni. Eu trebuie să am grijă ca aşteptările lor să nu fie înşelate. Îmi doresc să nu-i dezamăgesc. Dacă ei vor fi mulţumiţi de noi, vor veni la sală şi ne vor încuraja. Singura mea rugăminte este să ţină cu noi, să ţină cu echipa lor şi îi asigur că le vom aduce multe bucurii în viitorul sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MECIUL SORANEI CU VENUS WILLIAMS A FOST AMÂNAT DIN CAUZA PLOII

Partida dintre Sorana Cîrstea şi Venus Williams se va disputa în joi seară, în jurul orei 21.00 (ora României). Înaintea meciului Soranei este programat duelul Victoria Azarenka – Johanna Konta, care nu va începe mai devreme de 19:30. Sorana Cîrstea a învins-o cu 3-6, 6-4, 6-4 pe Monica Niculescu în […]