Primele 600 de doze de vaccin anti-COVID în judeţul Dâmboviţa

Primele 600 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns şi în judeţul Dâmboviţa.
Transportul a fost asigurat de Armată de la Centrul Naţional de Stocare „Cantacuzino” către judeţul Dâmboviţa în cele 5 centre de vaccinare destinate imunizării personalului din domeniul sanitar.
Practic se dă startul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus, şi la nivelul judeţului Dâmboviţa în cele 5 centre de vaccinare destinate imunizării personalului din domeniul sanitar. Acestea au fost organizate la nivelul SJU Târgovişte, Spitalului Municipal Moreni, Spitalului Orăşenesc Găeşti, Spitalului Orăşenesc Pucioasa şi Centrului Multifuncţional Titu. Toate aceste centre de vaccinare vor fi organizate şi amenajate cu respectarea normelor de siguranţă şi a normelor igienico-sanitare, evitându-se supraraglomerarea, astfel încât procesul de imunizare să decurgă într- un mod cât mai eficient.
Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale de vaccinare, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.
Fiecare centru de vaccinare are câte un coordonator care are în atribuţii asigurarea bunei funcţionări a centrului, respectarea procedurilor în vigoare, inclusiv managementul fluxului de programări şi de alimentare cu vaccinuri, conform necesarului.
Fiecare spital în interiorul căruia se află organizat un astfel de centru îşi stabileşte necesarul de vaccinuri pentru trei zile, în baza programărilor efectuate. DSP-urile centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare la care sunt arondate. Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solic-itărilor/ programărilor primite şi le distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RAPORTAREA OBLIGATORIE a rezultatelor testelor rapide antigen

De săptămâna aceasta, laboratoarele medicale, spitalele şi medicii de familie vor fi cu toţii obligaţi să raporteze şi rezultatele testelor rapide antigen pentru SARS-CoV-2 în sistemul informatic al Ministerului Sănătăţii.Pentru că numărul de teste PCR efectuate este în scădere, în timp ce numărul testelor antigen, care dau un rezultat pentru […]