Published On: lun, feb. 26th, 2018

Primarul Cristian Stan, despre despăgubirile plătite firmei Cast: „Va trebui să recuperăm prejudiciul de la cei care se fac responsabili”

nichiduta.ro

Primarul municipiului Târgovişte a spus ca prejudiciul creat în urma pierderii procesului cu firma Cast, primul contractant al lucrarilor la şoseaua de centura, va trebui recuperat în instanţa, de la cei vinovaţi. Este vorba, pe de o parte, de suma de şase milioane de lei, reprezentând lucrâri efectuate şi neplatite şi 2,7 milioane de lei profit nerealizat, la care se adauga penalitaţi. Situaţia este cu atât mai grava cu cât bugetul local a suferit o amputare consistenta-cam cinci milioane de lei, în urma modificarilor aduse la Codul Fiscal. Fiind vorba de un litigiu din anul 2013, este totuşi greu de înţeles de ce n-a fost achitata contravaloarea lucrârilor efectuate, mai ales ca era vorba de fonduri europene.
„In momentul de faţa- a spus primarul Cristian Stan- eu sunt în situaţia de a strange mizeria. Nu ştiu care a fost maniera de lucru la momentul respectiv, nu ştiu care a fost gândirea manageriala, cert este ca am ajuns la o situaţie absolut neplacuta, în care Municipiul Târgovişte este obligat la plata unei sume considerabile, pe baza unui refuz de plata din urma cu cinci ani, (…) Problema exista şi, cu siguranţa, va trebui sa recuperam prejudiciul de la cei care se fac responsabili. ”
Primarul a mai adaugat ca singura cale prin care ar putea fi recuperat prejudiciul este o acţiune în instanţa şi a dat de înţeles ca nu va aştepta o rezoluţie a Curţii de Conturi, pentru a începe un astfel de demers.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro