Primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru a punctat rolul tinerilor în societate

„Dacă un popor n-are o tinerime entuziastă, cultă şi cu dor de ţară, este pierdut pentru totdeauna. Aceste vlăstare ale tinereţii ţin pe umerii lor viitorul, precum odinioară Atlas ţinea pământul.” – Vasile Conta.
Pe data de 2 mai este sărbătorită în fiecare an, Ziua Naţională a Tineretului. Ziua de 2 mai a fost instituită ca Zi Naţională a Tineretului în anul 2004.
In anul 2004, 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare au iniţiat proiectul legislativ privind Ziua Naţională a Tineretului. În octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Cameră decisivă. Astfel, conform Legii nr. 425/28 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit ”Ziua Naţională a Tineretului”.
Cu această ocazie, edilul comunei dâmboviţene Răzvad, Emanuel Spătaru, cel mai tânăr primar din judeţul Dâmboviţa , preşedinte executiv şi cooordonator al TSD Dâmboviţa , le-a urat tinerilor răzvădeni, dâmboviţeni şi tinerilor români din toată lumea „La mulţi ani, tineri români!”. Primarul Emanuel Spătaru a punctat şi rolul tinerilor în societate.
„Pentru a fi cu adevărat în spiritul Zilei Tineretului, 2 mai 2019, să vă bucuraţi de viaţă, să continuaţi să credeţi în visele voastre,să aveţi curajul să vă asumaţi responsabilităţi şi să înfruntaţi marile provocări ale vieţii. Cu toţii ne dorim o societate frumoasă, echilibrată, însă cu toţii trebuie să lucrăm la acest echilibru, la această frumuseţe. Rolul tinerilor este foarte important în societate.
Deci dumneavoastră, ca tineri, acolo unde sunteţi în societate: elevi, studenţi, profesori, medici, oriunde aţi fi, orice serviciu pe care îl faceţi sau îl veţi face, să nu uitaţi că puneţi umărul la dezvoltarea României. Noi, oamenii, suntem ca radiatoarele: ceea ce avem în noi, aceea dăm mai departe.
„La mulţi ani, tineri români!””, a declarat primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, preşedinte executiv şi cooordo-nator al TSD Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rovana Plumb: Cred într-o economie guvernată de valori în care demnitatea umană şi echitatea sunt esenţiale pentru bunăstare

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mişcărilor muncitoreşti în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce […]