Published On: mar, oct. 17th, 2017

Primăriile dâmboviţene riscă să rămână cu proiectele prin PNDL 2 în sertare

nichiduta.ro

Lipsa de interes a unor edili din judeţul Dâmboviţa poate duce la pierderea finanţării pentru sute de investiţii. În cazul proiectelor câştigate de primări pe PNDL 2, problema mare este realizarea documentaţiilor. Dacă primarii nu se mişcă rapid în următoarele două săptămâni, o mare parte din proiectele câştigate prin Programul Naţional de Dezoltare Locală (PNDL) 2 riscă să nu fie implementate din cauza lipsei documentaţiilor. Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan nu a ezitat să tragă un semnal de alarmă pentru primarii care nu au depus documentaţiile pentru proiectele pe PNDL 2: „Vreau să trag un semnal de alarmă tuturor administraţiilor locale din judeţul Dâmboviţa, tuturor primarilor, viceprimarilor şi consiliilor locale privind investiţiile prin PNDL 2. În Dâmboviţa au fost depuse prin PNDL 2, 425 de proiecte, au fost aprobate 246 de proiecte, s-au depus până în prezent 137 de documentaţii, rest de depus 109 şi 53 de contracte deja semnate. Le transmit primarilor să finalizeze cât mai repede documentaţiile privind proiecte pe PNDL 2 şi totodată să poată semna cât mai repede contractile de execuţie. Sunt proiecte care dezvoltă efectiv comunităţile dâmboviţene”, a afirmat deputatul Corneliu Ştefan.
Primarii dâmboviţeni mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a depune la Ministerul Dezvoltării documentaţiile necesare pentru investiţiile care au fost aprobate la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Termenul limită stabilit de Ministerul Dezvoltării este 31 octombrie, dată până la care trebuie depuse proiecte, avize, studii, expertize, autorizaţii şi alte documente impuse pentru semnarea contractelor de finanţare.
Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii (din 425 de solicitări depuse), în valoare totală de 747.745.132,34 lei (aprox. 164 milioane Euro). Consiliul Judeţean Dâmboviţa va derula, prin intermediul acestui program, 21 de investiţii în domeniul modernizării infrastructurii rutiere şi a realizării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în zona fostei unităţi militare de la gara din Târgovişte.
În comparaţie cu PNDL I, în cadrul căruia Judeţul Dâmboviţa a obţinut finanţare, în valoare totală de 368.270.514,48 lei (aprox. 81 milioane Euro), pentru 132 de obiective de investiţii, în cadrul celei de a II-a etape a PNDL, finanţarea alocată judeţului nostru este de două ori mai mare, iar numărul obiectivelor de investiţii a crescut cu
114.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro