Published On: mar, apr. 7th, 2020

Primarii dâmboviţeni trebuie sprijiniţi

Guvernul, autorităţile centrale trebuie să înţeleagă că important în acest moment este să nu se blocheze activitatea admnistraţiilor locale, municipale, orăşeneşti care sunt în prima linie a lupei cu COVID-19, ci să oprim răspândirea coronavirusului.
Administraţiilor locale li s-a trasat o serie de responsabilităţi prin emiterea ordonanţelor militare însă Guvernul nu le -a asigurat niciun leuţ că să poată să acţioneze privind implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.
Cheltuielile sunt făcute din bugetul local care în cel mai scurt timp se va epuiza, mai ales dacă se vor da şi alte sarcini autorităţilor locale. Strigătul disperat al administraţiilor nu s-a făcut auzit la nivel central însă la nivel judeţului Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa nu a rămas indiferent şi a luat prima poziţie pentru a ajuta administraţiile locale.
Pentru a veni în sprijinul tuturor primarilor, deputatul Corneliu Ştefan a solicitat consilierilor judeţeni ai PSD Dâmboviţa să convoace o şedinţă extraodinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Ordinea de zi vizează alimentarea Fondului de Rezervă Bugetară cu sumele neangajate şi neutilizate de Consiliul Judeţean iar după transferarea banilor, consilierii judeţeni au misiunea să voteze proiectul care permite alocarea banilor atât de necesari primăriilor dâmboviţene în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecţiei cu noul coro-navirus în rândul populaţiei din judeţul Dâm

boviţa.
Primarii dâmboviţeni susţin demersul deputatului Corneliu Ştefan
Deputatul Corneliu Ştefan şi majoritatea primarilor care au apreciat acest demers,spun că lupta împotriva răspândirii COVID-19 trebuie

să fie un efort comun, al tuturor, pentru că sănătatea oamenilor nu are culoare politică. Demersul deputatului a fost apreciat public de primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare, primarul comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana dar şi alti primari din localităţile Malu cu Flori, Tătărani, Cojasca, Voineşti, Corbii Mari,Cobia, Văcăreşti şi alte comune.
Greul este suportat de autorităţile locale, pentru că toate cheltuielile au fost transferate de Guvern către primării.Fără un ajutor financiar consistent acordat primăriilor, primii care vor avea de suferit vor fi cetăţenii judeţulu-iDâmboviţa.Deputatul Corneliu Ştefan le mulţumeşte tuturor primarilor dâmboviţeni pentru efortul depus, pentru modul în care se implică la nivelul localităţilor lor în lupta împotriva COVID-19.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>