Published On: joi, mart. 8th, 2018

Primăria a început lucrări de modernizare în Microraionul IX, zona adiacentă Str. Radu Gioglovan

nichiduta.ro

Un proiect amplu de modernizare urbană a fost demarat de administraţia publică târgovişteană în Microraionul IX, zona limitrofă Străzii Radu Gioglovan. Au fost deja demolate peste o sută de garaje, şi aici primarul Cristian Stan a ţinut să mulţumească foştilor proprietari pentru înţelegere, şi în aceste zile se face pregătirea terenului şi se lucrează la reţeaua de canalizare pluvială.
Cu prilejul vizitei în teren, primarul Cristian Stan a precizat că este un proiect care nu se limitează numai la amenajarea parcărilor. După tiparul deja obişnuit, va fi reabilitată canalizarea pluvial, vor fi amenajate iluminatul public, tro-tuoarele, spaţiile verzi, astfel încât zona să capete un aspect modern, civilizat: „Suntem într-o zonă în care nu au fost făcute investiţii de foarte mult timp. Suntem într-o zonă care era până acum sufocată de garaje. In total, au fost dezafectate peste 100 de garaje. Lucrările care vor fi derulate aici vizează o suprafaţă de aproape 9.000 mp şi vor fi realizate, în principal, de către Municipal Construct şi de către societatea cu care administraţia locală are contract de întreţinere a drumurilor. În urma lucrărilor de reabilitare, se vor obţine 150-160 de locuri de parcare, dacă ţinem cont şi de parcarea din capătul străzii Radu Gioglovan, care urmează să fie şi ea amenajată.
Administraţia locală intervine puternic în acest cartier care până acum a fost mai puţin băgat în seamă. Când spun acest lucru, nu mă refer doar la lucrările de reabilitare a acestor parcări şi a străzii. Mă refer şi la faptul că, pe fonduri europene şi PNDL, vor fi reabilitate, modernizate şi dotate toate cele trei unităţi de învăţământ: creşă, grădiniţă şi şcoală.”

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro