Prima premieră a stagiunii la Teatrul Tony Bulandra – „Livada de vişini”

Sâmbătă seara, începând cu ora 19:00, are loc, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, premiera spectacolului Livada de vişini, după A.P. Cehov, în adaptarea dramaturgului Kihoon We, în regia lui Jeungwoo Son, scenografia Mariei Miu şi coregrafia lui Hugo Wolff.
Tot în premieră, un regizor de origine coreeană montează în spaţiul românesc, ceea ce face ca producţia să fie un adevărat eveniment atât pentru România, cât şi pentru Coreea de Sud.
Jeungwoo Son a absolvit Master of Fine Arts la Universitatea Syracuse din New York, Statele Unite ale Americii. Este profesor de actorie la Universitatea Kyonggi încă din 2001 şi a regizat zeci de spectacole. A primit Premiul pentru Regie la Festivalul de Teatru din Seul în 2012 şi în 2013. Tot în 2013 a primit Premiul pentru Regie intitulat Shakespeare Performance Award. A fost director artistic al Festivalului ST-Bomb din Seul şi membru în board-ul mai multor festivaluri internaţionale, printre care şi Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Târgovişte, Babel.
Viziunea regizorului Jeungwoo Son asupra montării de pe scena târgovişteană se rezumă la următoarele cuvinte: „Personajele din Livada de vişini trăiesc o viaţă precum praful. Schimbarea este inevitabilă şi cauzează o încovoiere a vieţii, un şoc emoţional. Fiinţele umane trăiesc cu propriile lor defecte din obişnuinţă. Nu există niciun om fără greşeli… lumina şi umbra. Această piesă exprimă dualitatea, coexistenţa. Simbolismul copacilor combină trecutul, prezentul şi viitorul necunoscut.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD consideră fundamental referendumul pentru redefinirea noţiunii de Familie

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va organiza în două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie, pentru ca toţi cetăţenii să îşi poată exprima opţiunile. Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban a venit în cadrul unei conferinţe de presă şi a explicat pe larg importanţa referendumului pentru redefinirea noţiunii de […]