Published On: vin, sept. 27th, 2019

Prima întâinire a iui Kiaus Iohannis cu preşedinteie ucrainean

nichiduta.ro

Întrevederea bilaterală dintre cei doi preşedinţi a avut loc în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut omologului său ucrainean să găsească mai rapid soluţii pentru minoritatea română din Ucraina, pentru a învăţa în limba lor maternă, adică în limba română. Iohannis „a evidenţiat că este necesară remedierea corespunzătoare, prin găsirea de soluţii clare, funcţionale pentru problemele provocate de Legea Educaţiei adoptată de Ucraina în septembrie 2017, care a afectat drepturile persoanelor aparţinând minorităţii române în ceea ce priveşte asigurarea învăţământului în limba maternă, astfel încât nivelul şi calitatea învăţământului în limba română să nu fie diminuate”, trnsmite Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.
Preşedintele Ucrainei a arătat că înţelege preocupările părţii române şi a transmis asigurări în direcţia identificării unei soluţii la problemele create de adoptarea Legii Educaţiei, astfel încât drepturile persoanelor aparţinând minorităţii române de a învăţa în limba maternă să nu fie afectate, se mai spune în comunicat. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro