„Prima Casă” continuă în 2019

Potrivit unui proiect dat publicităţii de Ministerul Finanţelor Publice, programul „Prima Casă” va continua şi în 2019 iar plafonul acordat garanţiilor va fi de două miliarde lei. Acordarea garanţiilor se va face conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare dar se propune eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanţii.
De la lansarea programului, în urmă cu zece ani, şi până la finele lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei. Anul trecut, de la reluarea programului şi până la finele lunii octombrie, au fost acordate peste 17500 de garanţii, în valoare totală de 1,7 miliarde lei, precum şi 6.494 promisiuni de garantare, în valoare totală de 0,7 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSV Dâmboviţa recomandă protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi scăzute

Având în vedere prognoza meteorologică pentru perioada următoare – temperaturi scăzute, căderi de zăpadă, Direcţia Saniatră Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa recomandă pentru crescătorii de animale: – Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; – Asigurarea unor […]