Prezentarea Integralei Manuscriselor Cantemir, la a XII-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”

Ş.E.

DIGITAL CAMERACea de-a XII-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” a fost deschisă oficial ieri, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Cetăţii.
Participarea numeroasă a editurilor va face din această ediţie una greu de uitat, mai cu seamă că spaţiul ales anul acesta pentru desfăşurarea evenimentului este unul nonconformist -în scuarul Primăriei Municipiului Târgovişte.
Oficiile de gazdă au fost făcute de conf. univ. dr Erich Agnes, directorul Bibliotecii Judeţene, alături de care au mai fost prezenţi Gabriel Boriga – primarul Municipiului, Ion Marinescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preot prof. Marian Puiescu, Vali Niţu – vicepreşedintele Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, dar şi un numeros public, iubitor de carte. „Fiţi bineveniţi, în primul rând la Zilele Cetaţii 2013, pentru că, timp de trei zile, Târgoviştea – fosta capitală a Ţării Româneşti timp de 300 de ani – se află în sărbătoare. Să ne bucurăm de vremea frumoasă, să ne bucurăm de prieteni, de oamenii pe care îi cunoaştem şi cu care ne întâlnim după multă vreme. Trebuie să apreciem tot ce are Târgoviştea mai bun, Târgoviştea ca fostă capitală a Ţării Româneşti, şi printre altele, cartea, care trebuie să fie temelia educaţiei oricărei persoane, alături de cultură, de spiritualitate şi de tradiţii.
După cum se spune, cine are carte are parte, iată că noi avem aici o mulţime de cărţi, suntem înconjuraţi de cărţi şi de cărturari, cei care se ocupă cu bunul mers al lucrurilor. Vreau să le spun că suntem alături de ei, aşa cum am fost de fiecare dată, să vă invit pe dumneavoastră – târgoviştenii, dâm-boviţenii şi oaspeţii noştri pe care îi avem zilele acestea la Târgovişte, să vă desfătaţi spiritual vorbind, cu ceea ce veţi găsi aici. Este într-adevăr o idee nouă, idee care practic se mulează pe conceptul pe care Zilele Târgoviştei încearcă să-l ofere în fiecare an: acela de a deschide porţile oraşului, de a ne deschide către toţi cetăţenii. La mulţi ani, Târgovişte! La mulţi ani, târgovişteni!”, a spus edilul municipiului, Gabriel Boriga.
Prima lansare de carte din cele 24 câte vor fi pe parcursul celor trei zile ale Salonului a fost cea a Integralei Manuscriselor Cantemir, prezentată de Constantin Barbu – coordonator şi Paul Tudor, finanţatorul integralei. Cu această ocazie, Constantin Tudor a oferit primarului Municipiului Târgovişte, în semn de mulţumire, o carte a lui Johannes Schilberger, omul care, în manuscrisele sale, are prima atestare a oraşului Târgovişte.
Salonul Editorial va putea fi vizitat de către cei care doresc, în intervalul orar 10:0019:00, inclusiv până duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deţinătorii de arme de foc au fost avertizaţi de poliţişti

Mergând pe premiza că „viaţa bate filmul”, iar dâm-boviţenii noştri fiind mari consumatori de filme de acţine, în ultima vreme s-a auzit şi la noi de scandalurile în stradă sau în trafic, rezolvate cu focuri de armă. Numai în acest an, două astfel de incidente cu focuri de armă au […]