Prevenirea violenţei în şcoli!

Poliţiştii de la prevenire au organizat o activitate pentru prevenirea faptelor cu violenţă. Activitatea s-a desfăşurat pe raza municipiului Târ-govişte.
Structura de prevenire a criminalităţii, specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi voluntari din cadrul Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, au organizat o campanie de prevenire a faptelor cu violenţă pe raza municipiului Târ-govişte, în zonele frecventate de elevi, înainte sau după orele de curs.
Pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi că, printr-o conduită preventivă, se poate reduce considerabil gradul de victimizare, poliţiştii au stat de vorbă cu tinerii, le-au prezentat sfaturi utile şi le-au înmâ

nat materiale cu recomandări.
Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli:

  • Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii, evitaţi compania persoanelor violente, sau conflictuale.
  • Nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi. Analizaţi singuri riscurile la care vă expuneţi pe baza educaţiei primite şi a propriei experienţe. Când sunteţi jigniţi sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunţaţi profesorii, părinţii şi poliţia, pentru a fi ajutaţi.
  • Nu răspundeţi cu violenţă la provocările altor grupuri şi atrageţi atenţia prietenilor dumneavoastră asupra consecinţelor comiterii de fapte antisociale. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora.
  • Dacă intraţi într-o dispută cu un alt coleg, fiţi primii care renunţă. Amintiţi-vă că urmarea acesteia poate fi: rănirea voastră sau catalogarea ca „bătăuşi” de cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aurelian Cotinescu, candidat PNL pentru Primăria Târgovişte: "Vom relua rapid construirea de locuinţe pentru tineri!"

Aşa cum cei mai mulţi dintre târ-govişteni ştiu deja, programul electoral al candidatului Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de primar al Municipiului Târgovişte, Aurelian Coti-nescu, include numeroase proiecte destinate tinerilor.Cotinescu apreciază că tinerii trebuie să aibă perspective de realizare profesională şi facilităţi la ei acasă, un ajutor real care să […]