Prevenirea fraudelor comise în mediul online, în atenţia poliţiştilor

0 0

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa au organizat o întâlnire la Clubul Pensionarilor, din Târgovişte. Astfel, cei prezenţi au fost informaţi cu privire la fraudele comise în mediul online şi au primit sfaturi utile pentru a se putea proteja împotriva înşelăciunilor cu suport tehnic fals.
Sfaturi pentru
utilizatorii de tehnologie, pentru a se feri de astfel de înşelăciuni cu suport tehnic fals:
1. Fiţi atenţi la orice mesaj de tipul pop-up nesolicitat care apare pe dispozitivul dvs. şi care vă avertizează asupra unei posibile probleme tehnice. Ignoraţi mesajul şi cerinţele afişate. 2. Microsoft nu va încerca niciodată în mod proactiv să vă contacteze pentru a vă oferi suport tehnic nesolicitat. Orice tip de comunicare cu Microsoft trebuie sa fie iniţiat de dvs.
3. Evitaţi acordarea accesului la calculatorul dvs. unei terţe părţi. Faceţi acest lucru doar dacă sunteţi sigur de faptul că persoana este un reprezentant legitim al unei echipe de asistenţă tehnică al cărei client sunteţi deja.
4. Dacă nu sunteţi sigur de faptul că Microsoft încearcă într-adevăr să vă contacteze printr-un apel telefonic, închideţi şi contactaţi dvs. Microsoft la adresa Microsoft Answers Deskwww.support.microsoft.com.
În cazul în care credeţi că aţi fost vizat(ă) de o încercare de înşelăciune cu suport tehnic fals, vă rugăm să o raportaţi lahttps://www.microsoft.com/en-us/concern/scam, să contactaţi Poliţia la cybercrime@politiaromana.ro şi să informaţi CERT-RO laalerts@cert.ro.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Eurodeputatul Renate Weber şi deputatul Andrei Gerea -chestor al Camerei Deputaţilor taxează dur pe preşedintele României, care acţionează împotriva propriei ţări

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber şi chestorul Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea s-au aflat la sfârşitul săptămânii trecute într-o vizită în Dâmboviţa. Gazdele celor doi lideri de la centru au fost preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre şi preşedintele ALDE Târgovişte, Cosmin Bozieru. Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a făcut câteva comentarii […]