Published On: lun, mart. 11th, 2019

Prevenirea fraudelor comise în mediul online, în atenţia poliţiştilor

nichiduta.ro

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa au organizat o întâlnire la Clubul Pensionarilor, din Târgovişte. Astfel, cei prezenţi au fost informaţi cu privire la fraudele comise în mediul online şi au primit sfaturi utile pentru a se putea proteja împotriva înşelăciunilor cu suport tehnic fals.
Sfaturi pentru
utilizatorii de tehnologie, pentru a se feri de astfel de înşelăciuni cu suport tehnic fals:
1. Fiţi atenţi la orice mesaj de tipul pop-up nesolicitat care apare pe dispozitivul dvs. şi care vă avertizează asupra unei posibile probleme tehnice. Ignoraţi mesajul şi cerinţele afişate. 2. Microsoft nu va încerca niciodată în mod proactiv să vă contacteze pentru a vă oferi suport tehnic nesolicitat. Orice tip de comunicare cu Microsoft trebuie sa fie iniţiat de dvs.
3. Evitaţi acordarea accesului la calculatorul dvs. unei terţe părţi. Faceţi acest lucru doar dacă sunteţi sigur de faptul că persoana este un reprezentant legitim al unei echipe de asistenţă tehnică al cărei client sunteţi deja.
4. Dacă nu sunteţi sigur de faptul că Microsoft încearcă într-adevăr să vă contacteze printr-un apel telefonic, închideţi şi contactaţi dvs. Microsoft la adresa Microsoft Answers Deskwww.support.microsoft.com.
În cazul în care credeţi că aţi fost vizat(ă) de o încercare de înşelăciune cu suport tehnic fals, vă rugăm să o raportaţi lahttps://www.microsoft.com/en-us/concern/scam, să contactaţi Poliţia la cybercrime@politiaromana.ro şi să informaţi CERT-RO laalerts@cert.ro.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro