Prevenirea evenimentelor negative pe parcursul acestor zile când sunt prognozate temperaturi ridicate

Limitaţi călătoriile lungi în zilele de caniculă, iar dacă acestea nu pot fi amânate, asiguraţi-vă de buna funcţionare a instalaţiei de climatizare!
În timpul călătoriei, faceţi pauze dese în spaţii răcoroase şi hidrataţi-vă consistent!
Înainte de a pleca la drum, asiguraţi-vă că aţi alimentat autovehiculul cu combustibil suficient, că aveţi la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare şi stingătorul de incendiu. Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi. În nici un caz nu şofaţi dacă aţi consumat alcool, chiar şi în cantităţi reduse!
Dacă aveţi probleme cardiace sau alte afecţiuni medicale de natură a împiedica şofatul în condiţii de siguranţă, se recomandă să evitaţi, pe cât posibil, deplasarea cu autovehiculul în perioadele caniculare, iar dacă acest lucru este absolut necesar, luaţi-vă un însoţitor.
Circulaţi cu atenţie, fiţi calmi, nu vă enervaţi şi daţi dovadă de respect în trafic. Un comportament agresiv sporeşte gradul de victimizare prin accidente de circulaţie.
Nu lăsaţi copiii să aştepte în maşina staţionată în zone călduroase, fără umbră! Starea acestora de sănătate poate fi grav afectată de temperaturile extreme!
Folosiţi parasolare pe geamurile laterale din spate, îndeosebi pentru protecţia copiilor. Aveţi în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât cea din faţă. Astfel, asiguraţi-vă că sistemul de climatizare este fixat corect şi util pentru toţi ocupanţii maşinii. Dacă pe parcursul călătoriei, simţiţi sau vedeţi fum ieşind de sub capota maşinii, trageţi pe dreapta într-un loc sigur, opriţi motorul, coborâţi, scoateţi din maşină toţi pasagerii şi îndepărtaţi-vă de autoturism.
Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare.
Consumaţi multe lichide, fructe şi legume şi evitaţi băuturile ce conţin cafeină sau mult zahăr.
Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, în special pe cele de origine animală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programele naţionale de sănătate şi pentru prelungirea termenului de aplicare

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru modificarea secţiunii A din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018 şi pentru prelungirea termenului de aplicare. Actul normativ prevede menţinerea şi dezvoltarea programelor existente şi introducerea unor programe şi […]