Prevenirea accidentelor rutiere pe drumurile din Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi efective de la Târgovişte, Moreni, Găeşti, Răcari şi Titu au acţionat pentru depistarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au aplicat 533 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 67.225 de lei, au reţinut 5 permise de conducere şi au retras 33 de certificate de înmatriculare şi 4 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.
Din totalul sancţiunilor, 70 au fost pentru defecţiunile tehnice constatate la autovehicule, 43 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 113 pentru neportul centurii de siguranţă, 52 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege şi 15 pentru lipsa rovinietei.
De asemenea, 17 şoferi au fost amendaţi pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare, 4 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto şi 4 pentru expirarea valabilităţii inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor.
Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către abaterile celorlalte categorii de participanţi la trafic, fiind sancţionaţi 27 de pietoni şi 15 căruţaşi.
Totodată, 17 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 şi 12 la H.G. 69/2012, restul fiind la alte acte normative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ratele la credite devin tot mai mari

Leul şi-a continuat evoluţia apreciativă faţă de euro, în a treia şedinţa consecutivă, însă indicii ROBOR au atins noi maxime ale ultimilor trei ani şi jumătate. Cursul euro a scăzut de la 4,6516 la 4,6474 lei, cel mai mic nivel începând 6 februarie. Transferurile sau efectuat între 4,638 şi 4,656 […]