Published On: mar, sept. 12th, 2017

Preţul abonamentelor decontate elevilor navetişti, plafonat

nichiduta.ro

Tarifele maximale aplicate în anul şcolar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea preţurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menţinute şi în următorii doi ani şcolari, respectiv până la 1 septembrie 2019.
Guvernul a aprobat, în acest sens, o Hotărâre pentru modificarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 863/2016. Potrivit legislaţiei în vigoare, elevii care sunt nevoiţi să facă naveta pentru a ajunge la şcoală pe distanţe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier. Transportatorii au obligativitatea să respecte tarife maxime la stabilirea preţurilor acestor abonamente stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astăzi, aceleaşi tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019. Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, pentru o distanţă de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanţă de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro