Preşedintele PSD Dâmbovita. Corneliu Ştefan: Un atac marca PNL la adresa democraţiei din România

Guvernul Orban şi-a asumat astăzi răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. PSD a anunţat că va depune o moţiune de cenzură.
Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, nu a întârziat să-şi exprime public punctul de vedere faţă de noul atac marca PNL la adresa democraţiei din România:
„În Parlamentul României s-a consumat, astăzi, un nou atac marca PNL la adresa democraţiei din România. Într-un total dispreţ faţă de statul de drept, faţă

de cetăţenii acestei ţări până la urmă, Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe proiectul legislativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Explicaţia premierului Ludovic Orban, cum că PNL a aluat această decizie pentru a le permite românilor să îşi aleagă primarii printr-un sistem care să confere legitimitate celor aleşi, este de-a dreptul sfidătoare!
Cetăţenii nu au nevoie de două tururi de scrutin pentru a da votul lor celor mai buni candidaţi! Şi, dacă analizăm, spre exemplu, doar rezultatele de la alegerile locale din 2016, organizate într-un singur tur de scrutin, se poate constata

foarte clar că numeroşi primari şi-au obţinut mandatele cu mai mult de jumătate din voturile celor înscrişi pe listele electorale. Asta înseamnă că nici măcar liberalii nu le-ar putea pune la îndoială legitimitatea, indiferent de interesele care le dictează acum să schimbe legea prin abuz de putere, la foc automat, cu trei luni înainte de începerea campaniei electorale!
Ne confruntăm cu o încălcare grosolană a principiilor democratice, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul adoptării bugetului de stat pentru acest an, tot prin asumarea răspunderii. Când erau în opoziţie, liberalii spuneau una. Acum, că

sunt la putere, fac altceva! Pe acest model instaurat de Guvernul PNL Orban, fiecare român ar putea să încalce legile care nu-i convin! Vă daţi seama unde s-ar ajunge?
Partidul Social Democrat nu este împotriva alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar nu cu decizii date peste noapte, nu cu asumări de răspundere venite pe varii filiere străine de acest popor. Nu ne este teamă de alegerile locale în două tururi de scrutin, pentru că am dovedit că suntem o forţă şi învingem, indiferent după ce reguli se desfăşoară acest joc democratic! Ca democraţia să fie forţată la acest nivel, este inadmisibil să acceptăm ca Parlamentul să fie renegat ca for legislativ al ţării. Vorbim despre un precedent periculos pentru statul de drept, pentru libertăţile câştigate în decembrie 1989. Mergând pe ideile Guvernului Orban, mâine-poimâine, ne putem trezi, peste noapte, cu acte normative de tip dictatorial, adoptate tot prin asumare a răspunderii, adică prin abuz de putere.
Da, Legea electorală poate fi schimbată, dar prin dezbatere în Parlament!
În calitate de deputat şi de preşedinte al PSD Dâmboviţa, apelul meu către toţi colegii parlamentari este să ne unim forţele, indiferent de culoarea politică, pentru a salva democraţia din România.
O putem face votând moţiunea de cenzură. Schimbarea legilor electorale în acest moment, prin asumarea răspunderii, este un abuz nepermis!”, a declarat deputatul PSD Dâmboviţa,Corneliu Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Obţinerea unei locuinţe prin programul Prima Casă, devine aproape imposibilă pentru tineri

Preşedintele TSD Târgovişte, Andrei Tudora este unul dintre tinerii social-democraţi dâmboviţeni care a ieşit public într-o conferinţă de presă, la sediul partidului, şi a abordat două subiecte importante care au un impact major în societatea românească, dar care sunt ignorate de Guvernul PNL, care este mai preocupat de schimbarea legii […]