Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan: Constatăm cu stupoare, fără să folosim cuvinte mari, bătaia de joc a Guvernului Cîțu la adresa dâmboviļenilor

Președintele PSD Dâmbovița,Corneliu Ștefan spune clar și răspicat că prin  proiectul de rectificare bugetară pentru 2021, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Finanţelor , continuă MAREA  BĂTAIE DE JOC la adresa dâmbovițenilor, din partea Guvernului Cîțu.  Concrect, președintele CJ,Corneliu Ștefan  a ținut să aducă public, la cunoștința dâmbovițenilor, că prin rectificarea bugetară pregătită  de Guvernul Cîțu, Consiliul Județean Dâmbovița nu primește niciun leu, bam ai mult I se ia 38 de miliarde lei vechi din buget. Fără rețineri, președintele Corneliu Ștefan  a ținut  să spună că CJ Dâmbovița nu va mai avea bani pentru continuarea proiectelor noi și nici bani pentru alte cheltuieli. CJ Dâmbovița pentru echilibrarea bugetului a primit 0 lei iar cele 89 de primării au prevăzută suma de 3 milioane lei, adică la un calcul simplu pentru fiecare cetățean din cele 89 de comune s-a alocat suma de 5,9 lei, o sumă infimă. Veștile proaste nu se opresc aici, potrivit președintelui Corneliu Ștefan, la 1 octombrie 2021, din lipsă de fonduri, DAGSPC Dâmbvovița intră în colaps, nu mai are bani de funcționare. Trist dar adevărat, din cauza Guvernului Cîțu , care nu a binevoit  să aloce sprijin financiar pentru DJ 714 -zona Cheile Tătarului, grav afectat de viitură, riscă să fie închis la iarnă iar  activitatea Stațiunii Turistice de Interes Naţional Peștera-Padina  se va bloca. Și investițiile de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște  au fost blocate.

Președintele CJ, Corneliu Ștefan  le-a transmis parlamentarilor dâmbovițeni ai Guvernului Cîțu  să mergă în fața dâmbovițenilor și să aibă curjul  să le spună că Guvernului Cîțu a blocat  toate aceste investiții  dar și funcționarea unor instituții.

 “ De trei zile avem pe site-ul Ministerului Finanțelor, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară. Constatăm cu stupoare, fără să folosim cuvinte mari, bătaia de joc a Guvernului Cîțu la adresa dâmbovițenilor, și pot spune că nu are limite, nici în ultimul ceas. Prin acest proiect, care se află în dezbatere publică, județului Dâmbovița, la Consiliul Județean Dâmbovița, avem o rectificare bugetară pe minus, adică în bani vechi, 38 de miliarde sunt banii pe care Guvernul îi va lua din bugetul CJ Dâmbovița.  Este prima dată când se întâmplă  acest lucru. Nu vom avea bani pentru pregătirea proiectelor noi, nu vom avea bani pentru alte cheltuili… CJ Dâmbovița a primit 0 lei pentru  echilibrare iar celor 89 de primiării li s-a propus suma de aproximativ 3.000.000 lei, adică suma de 5,9 lei pentru fiecare dâmbovițean… În ultima lună am făcut nu mai puțin  de șase solicitări către ministere și Guvern, însă  au rămas fără răspuns…  Îi întreb public  pe parlamentarii puterii la ce renunțăm?

-Renunțăm  la refacerea DJ 714 -zona Cheile Tătarului, grav afectat de viitură?

Atunci, să meargă alături de mine și să-i anunțăm pe hotelierii din Stațiunea Turistică de Interes Naţional Peștera-Padina că drumul se închide la iarnă.

-Închidem de la 1 octombrie, DGASPC  unde sunt 1100 de angajați ?

-Nu în ultimul rând, îi întreb public pe parlamentarii puterii, dacă renunțăm la investițiile de pe celelalte drumuri județene, renunțăm la investițiile  de la Spitalul Județean Târgoviște?

 Cu toate piedicile puse de Guvernul Cîțu, voi face tot posibilul ca aceste proiecte să se desfășoare normal…”, a afirmat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan-președinte CJ Dâmbovița.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parcul Mitropoliei va fi redeschis cu prilejul Zilelor Cetății

Cu prilejul Zilelor Cetății, parcul central al municipiului Târgoviște, mai cunoscut ca „Parcul Mitropoliei”, va fi redeschis, a anunțat primarul municipiuluiTârgoviște, Cristian Stan:„Este vorba despre un proiect foarte așteptat de locuitorii municipiului Târgoviște, care vizează reabilitarea și modernizarea parcului central al municipiuluiMunicipiului Târgoviște având în Consiliul Județean un partener de […]