Published On: lun, iul. 3rd, 2017

PREŞEDINTELE CSM A ADUS CINCI JUCĂTOARE NOI LA ECHIPA DE VOLEI

nichiduta.ro

În noul sezon competiţional, echipa de volei a clubului finanţat de primărie va avea o altă faţă. Jucătoarele transferate din campionatul german şi cele achiziţionate de pe piaţa americană vor forma nucleul „Noului CSM”.
Aşa cum anticipam, încă de acum câteva luni bune, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a preluat întreg controlul asupra secţiei de volei, un domeniu pe care nu-l stăpâneşte, dar care avea o miză uriaşă. Aceea de a scăpa de voluntarul Gabriel Boriga, omul care a contribuit decisiv la aducerea sa în fruntea instituţiei finanţate de primărie.
Chiar dacă nu se pricepe nici la volei şi nici la baschet, Ciprian Prisăcaru, zis şi Cipri-PSD, a avut o strategie simplă. L-a pus pe Cătălin Tănase să se ocupe de secţia de baschet (un alt duşman ascuns al lui Boriga) şi s-a concentrat asupra secţiei de volei. Nici măcar părerile lui Bubu Bizdrigheanu nu au mai contat în momentul începerii campaniei de achiziţii, acesta din urmă fiind perceput drept omul lui Boriga. Aşa că Cipri-PSD s-a apucat de transferuri şi cu ajutorul antrenorului spaniol Guillermo Naranjo Hernandez a început campania.
Cum a transferat? Nu extraordinar, am spune noi, iar pentru această afirmaţie avem şi câteva argumente.
ALEXANDRA TRICĂ, RAMONA MARCIU, MILAGROS COLLAR
Sunt singurele jucătoare din vechiul lot care au supravieţuit. Primele două pentru că aveau o înţelegere cu CSM Târgovişte, iar iberica pentru că fusese cea mai constantă jucătoare a echipei în sezonul precedent. Fără discuţie păstrarea celor trei reprezintă un mare plus pentru preşedintele susţinut politic în fruntea clubului.
LENKA DURR, LOUSIANE PENHA SOUZA ZIEGLER, VERONIKA HRONCEKOVA
Sunt voleibaliste transferate din campionatul Germaniei, cel mai probabil prin intermediul antrenorului spaniol, care a pregătit vicecampioana acestei ţări, dar de unde a fost demis. Lenka Durr este, cu siguranţă, transferul numărul 1 al CSM-ului până în momentul de faţă. Libero-ul echipei campioane a Germaniei şi a naţionalei este o jucătoare de top, dar, în opinia noastră, ceva mai slabă decât Suzana Cebic, cea care a jucat libero pentru Târgovişte în ultimele sezoane. Brazilianca Souza Ziegler a fost rezervă la aceeaşi echipă campioană, Schweriner SC. Fără prea multe meciuri, sud-ameri-canca de 32 de ani pare a fi o achiziţie modestă pentru o trupă cu pretenţii, aşa cum este CSM. Slovaca Hron?ekovâ este prima voleibalistă adusă de Cipri-PSD la Municipal. Înainte de a ajunge la Târgovişte, aceasta a jucat pentru Vfb Suhl, formaţie care s-a salvat de la retrogradare pe ultima sută de metri.
LIANNA SYBELDON, ERIN FAIRS
Sunt cele două americance care vor îmbrăca tricoul CSM-ului în sezonul viitor. Prima a fost anunţată pe pagina de Facebook a clubului, cea de-a doua urmează să fie prezentată. Chiar dacă echipa naţională de volei a Statelor Unite este una de top, piaţa jucătoarelor este aproape inexistentă dincolo de Atlantic. Componentele primei reprezentative joacă în campionate puternice precum cele din Italia, Turcia, Japonia sau Brazilia. La nivel de colegii universitare, campionatul din SUA este unul modest, departe de ceea ce se întâmplă în baschetul american. Nici Lianna şi nici Erin nu au cărţi de vizită impresionante, ambele evoluând în campionatul din Puerto Rico.
ÎN LOC DE CONCLUZII…
Vestea bună este că echipa de volei feminin a clubului începe să prindă contur, iar vestea proastă este că aşa cum arată acum, CSM-ul nu mai pare să fie pretendentă la vreun trofeu intern. Traseistul politic, Ciprian Prisăcaru, nu se pricepe foarte mult la acest sport şi în condiţiile actuale singurul lucru pe care a reuşit să-l facă a fost să transforme o formaţie de top a campionatului într-una low-cost. Să sperăm că norocul o să fie de partea lui Cipri-PSD, fost PD, fost PDL, fost PNL, iar aceste sportive vor izbuti să facă minuni sub comanda spaniolului Hernandez. Doamne ajută!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente