Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a fost nominalizat ca membru titular în cadrul delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a fost nominalizat de către Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România la funcţia de membru cu drepturi depline la Comitetul European al Regiunilor (CoR). În perioada următoare, delegaţia României la CoR va participa la sesiunea plenară constitutivă, iar membrii aleşi vor reprezenta ţara noastră în cadrul acestui for european pentru următorii 5 ani, alături de reprezentanţii celorlalte 26 state membre ale Uniunii Europene (UE).
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, va întregi delegaţia României, alături de alţi cinci membri titulari şi şase supleanţi, toţi membrii propuşi fiind preşedinţi de consilii judeţene. Reprezentanţii care vor forma delegaţia României la CoR au fost propuşi în cadrul şedinţei Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) din luna ianuarie 2021. Desemnarea reprezentanţilor României în cadrul CoR s-a realizat cu respectarea criteriilor enunţate în „Memorandumul de aprobare a procedurii de desemnare a reprezentanţilor României în Comitetul Regiunilor”.
CoR este Adunarea Uniunii Europene a reprezentanţilor locali şi regionali din toate cele 27 state membre ale UE, iar misiunea sa este aceea de a implica atât autorităţile locale şi regionale, cât şi comunităţile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al Uniunii Europene. Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au obligaţia de a consulta CoR atunci când elaborează acte legislative în domenii care intră în competenţa autorităţilor locale şi regionale precum sănătatea, educaţia, ocuparea forţei de muncă, coeziunea economică şi socială, transportul, energia şi combaterea schimbărilor climat-ice.Comitetul European al Regiunilor a fost creat în anul 1994 pentru a da autorităţilor locale şi regionale posibilitatea de a se implica în elaborarea legislaţiei Uniunii Europene. Comitetul Regiunilor este menit să creeze un loc de întâlnire în care reprezentanţii regiunilor şi ai oraşelor să îşi poată împărtăşi experienţa şi să poată dialoga cu instituţiile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parlamentarii dâmboviţeni, la discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan

La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, parlamentarii dâmboviţeni au participat la sediul forului administrativ, la o întâlnire care s-a concentrat pe tema situaţiei proiectelor în derulare ale administraţiei judeţene, a obiectivelor de investiţii aflate pe agenda conducerii consiliului judeţean începând cu anul 2021 şi, de asemenea, a proiectelor […]