Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre a prezentat Programul Rabla pentru electrocasnice

Preşedintele ALDE Damboviţa, Ionel Petre a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat o serie de subiecte legate de Programul Rabla pentru electrocasnice, de legile împotriva cămătariei şi în favoarea debitorilor, dar şi legea dării în plată cu stabilirea criteriilor de impreviziune.
Începând de miercuri, 19 decembrie 2018, romanii, şi implicit dâmboviţenii, beneficiază de un nou program, „Rabla pentru electrocasnice”, finanţat din Fondul pentru Mediu. Potrivit liderului ALDE Dâmboviţa, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, din categoriile maşini de spălat, frigidere, combine şi lăzi frigorifice, congelatoare, aparate de aer condiţionat. Bugetul acestui program este de 20 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 60.000 de vouchere. Valorare voucherului este de la 200 lei la 400 lei, cuantumul fiind diferit în funcţie de produsul electrocasnic şi clasa energetică a acestuia.
„Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament electric şi electronic eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat echivalent. Persoana fizică poate achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate, beneficiind astfel de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. Pentru a beneficia de finanţare, cetăţenii trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe site-ul Admin-istraşiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii de înscriere în program. Suma finanţată de AFM se scade de către comerciantul validat din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program, iar diferenţa este suportată de către persoana fizică, din surse proprii. Astfel românii, dâmboviţenii, vor beneficia imediat de voucherul acordat în cadrul acestui program”, a declarat preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre.
Nu în ultimul rând, a făcut şi un bilanţ al activităţii din anul 2018, la nivelul ALDE Dâm-boviţa.
Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre a spus că anul 2018 a fost un an de consolidare a filialei judeţene, de construcţie de noi organizaţii locale. Mai mult, a ţinut să puncteze faptul că ALDE Dâmboviţa a devenit o filială, un partid atractiv, şi că toată degringolada de care dă dovadă PNL în acest moment, şi de ce nu, şi situaţia din PSD, le oferă un culoar de dezvoltare. Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre a mai spus că în acest context se simt obligaţi să facă performanţă şi că au şanse mari să devină al doilea partid politic la nivel judeţean. La conferinţa de presă alături de Ionel Petre au mai fost: Bogdan Manole, Dumitru Barbu, Aurel Socoteanu, Cristian
Vălu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD Dâmboviţa: Ora bilanţului privind activitatea parlamentară dar şi a Guvernului în cei doi ani de la alegerile

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan alături de doamnele deputat Claudia Gilia, Carmen Holban şi Oana Vlăducă, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut un scurt bilanţ în ceea ce priveşte activitatea parlamentară dar şi a Guvernului în cei doi ani de la alegerile parlamentare din 11 […]