Published On: lun, apr. 8th, 2013

Preşcolarii de la trei grădiniţe târgoviştene şi-au testat cunoştinţele pe teme rutiere

nichiduta.ro

eleviSăptămâna trecută, s-a desfăşurat, la nivel naţional, Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, în care toţi elevii, dar şi preşcolarii au desfăşurat altfel de activităţi faţă de cele pe care le aveau în mod obişnuit într-o zi de şcoală sau grădiniţă.
Poliţia Municipiului Târgovişte – Compartimentul Poliţiei de Proximitate, împreună cu lucrătorii din cadrul Biroului Rutier, a reuşit să cumuleze încă două programe desfăşurate la nivel naţional, respectiv Campania Naţională „SĂPTĂMÂNA FĂRĂ TV” şi Programul Naţional „ALEGE VIAŢA!”, şi împreună cu Grădiniţa „Alexandrina Simionescu Ghica”, Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 şi Grădiniţa nr. 8 „Rază De Soare”, din Târgovişte, au organizat şi desfăşurat concursul tematic „CUM SĂ CIRCULĂM CORECT”. Scopul concursului, prezentat de prof. Simona Ciolac, a fost acela de prevenire a producerii accidentelor de circulaţiei în rândul preşcolarilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie, verificarea gradului de pregătire a acestora în domeniul cunoaşterii şi respectării normelor rutiere.
La activitate au participat echipaje formate din câte 7 preşcolari de la unităţile de învăţământ mai sus menţionate, care au răspuns la întrebări pe linie rutieră.
Pe timpul desfăşurării concursului, poliţiştii prezenţi au explicat concurenţilor răspunsurile corecte, aceştia fiind îndrumaţi să respecte prevederile legale, pentru a evita să fie victime ale accidentelor rutiere, modul de deplasare, necesitatea respectării culorilor semaforului electric, a indicatoarelor rutiere. Preşcolarilor participanţi le-au fost oferite diplome de participare şi cadouri din partea participanţilor, locul 1 fiind adjudecat la egalitate după 4 întrebări de baraj de către Grădiniţa „Alexandrina Simionescu Ghica” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 1, locul III – Grădiniţa nr. 8 „Rază De Soare”.
Agent de poliţie Andreea Ion, poliţist rutier, a declarat că a fost plăcut suprinsă de rapiditatea cu care au răspuns preşcolarii la întrebări, despre cunoştinţele pe care le deţin, fiind convinsă că activitatea a fost un real succes şi, pe viitor, participanţii vor respecta regulile de circulaţie, vor evita să devină victimele unor accidente rutiere.
Agent şef principal Victor Bucuroiu a precizat, la rândul lui: „(…) Activitatea de azi a avut la bază parteneri-atele existente între Poliţia de proximitate şi cele trei unităţi de învăţământ, fiind o activitate inedită, care a reliefat faptul că participanţii – deşi sunt la o vârstă fragedă – au cunoştinţe temeinice despre regulile de circulatie”.
Şi prof. Boroş Angela, director Grădiniţa „Alexandrina Simionescu Ghica”, a precizat: „Circulaţia rutieră actuală este mult mai intensă decât în trecut prin numărul de autovehicule performante care a crescut şi prin viteza cu care acestea circulă. Din această cauză, statisticile ne informează că, anual, aproape 200 de copii până la 14 ani îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie comise din vina lor, iar peste 1.300 sunt răniţi grav.
Acum, mai mult decât în anii trecuţi, grădiniţa şi poliţia rutieră trebuie să formeze o echipă unită în a ajuta copiii cât mai de timpuriu să înveţe şi să respecte regulile de circulaţie şi de securitate rutieră”.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro