Published On: mie, ian. 6th, 2016

Premierul Dacian Cioloş a vizitat Grădiniţa de la Podu Cristinii

nichiduta.ro

ciolosPremierul Dacian Cioloş a vizitat grădiniţa din Podu Cristinii, comuna Potlogi, judeţul Dâmboviţa, unitate de învăţământ cu 14 copii înscrişi, 11 dintre aceştia fiind eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG).
Vizita a avut loc în contextul în care Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.
„Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăţilor din comunităţile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm şi problema sărăciei împreună cu accesul la educaţie, la serviciile medicale şi la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim” – a declarat primul-min-istru Dacian Cioloş.
Vizita o fost organizată de Asociaţia OvidiuRo şi nu au fost informate în prealabil nici Prefectura şi nici Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. Prof. Nicolae Catrina, primarul comunei Potlogi, ne-a precizat că a aflat la rândul său abia ieri dimineaţă de venirea primului ministru în comună. A profitat de prilej pentru a-l invita să viziteze şi Complexul Brâncovenesc, primul ministru fiind plăcut impresionat de ce a văzut acolo.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro